serie a

Vlahović promašivao, Juve autogolom u 85. došao do pobjede. Jedini je bez poraza u Serie A

19.10.2024 u 22:48

Bionic
Reading

Juventus je u derbiju 8. kola Serie A pobijedio Lazio 1:0 te je i dalje jedina momčad u talijanskom prvenstvu bez ijednog poraza.

Momčadi Thiaga Motte prijetila je i četvrta uzastopna prvenstvena utakmica na domaćem terenu bez pobjede, ali ju je spasio Mario Gila. Lazijev stoper je u 85. minuti ničim izazvan i vrlo nespretno skrenuo ubačaj s lijeve strane u vlastiti gol. Njegov golman uhvatio bi loptu, ali je Gila jako loše reagirao i poklonio Juventusu pobjedu.

No, domaćini su do nje mogli i morali doći puno ranije budući da su od 24. minute igrali s igračem više nakon isključenja Alessija Romagnolija. On je u čistoj šansi na rubu šesnaesterca srušio Pierrea Kalulua, koji je jurnuo u napad, a iz tog slobodnog udarca Dušan Vlahović je pogodio gredu.

Juventus je dominirao čitavu utakmicu i promašivao jako dobre šanse, a Vlahović je u drugom poluvremenu još jednom u čistom ziceru zatresao prečku. Imali su domaćini još tri velike šanse, Vlahović je sam ukupno šest puta pucao na gol, ali je Lazio na kraju srušio vlastiti igrač.

Standings provided by Sofascore