supersport hnl

Vodeća Rijeka stiže u goste 'farmaceutima' koji su na dnu ljestvice: To nije realno stanje...

03.10.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke, vodeće momčadi na prvenstvenoj ljestvici, u subotu u 9. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod posljednjeg Slaven Belupa (5. listopada, 18.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener Rijeke Radomir Đalović

Rijeka je u prošlom kolu remizirala 0:0 s Hajdukom u Jadranskom derbiju, a ta je utakmica ostavila traga na igračima trenera Radomira Đalovića.

'Trenirali smo dobro nakon Hajduka, a imamo manjih problema, nekoliko igrača koji su upitni. Ostavila je ta utakmica traga. Slaven Belupo pobijedio je uvjerljivo Dinamo, doveli su iskusne igrače i dosta smo ih pratili', kaže trener Rijeke Radomir Đalović uoči subotnjeg gostovanja u Koprivnici (5. listopada, 18.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Uživo sam gledao utakmicu u Gorici, riječ je o brzoj momčadi s dobrom tranzicijom. Njihov bodovni učinak od četiri boda ne predstavlja stvarnu kvalitetu', upozorava Đalović te dodaje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Očekujem da se predstavimo u ozbiljnom svjetlu i odigramo jednu pravu utakmicu. Tražit ćemo pobjedu svim snagama.'

U redovima Slaven Belupa nekoliko je igrača koji su branili boje Rijeke - Alen Grgić, Adrian Liber, Robert Murić... Sigurno će se htjeti dokazati protiv bivšeg kluba...

'Liber je bio inspiriran i protiv Dinama, zabio je gol. Grgić također, pratio sam ga. Očekujem da budu posebno inspirirani. I ja bih bio. Ali očekujem i od mojih igrača maksimalno kvalitetan pristup, da ih 'ukoče' i ne dozvole im da se razmašu', razmišlja Đalović.

Stanje na terenu diktirat će vremenske (ne)prilike, ali činjenica da je je Slaven Belupo uoči nove sezone postavio i novi travnjak ipak ne bi trebalo utjecati na uvjete za igru.

  • +13
Rijeka - Hajduk (29.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Koprivnica je uvijek teško gostovanje. Otkad sam ovdje neke smo utakmice rješavali individualnom kvalitetom. Vrijeme je loše, malo je poremetilo i treninge, ali moramo se što prije prilagoditi na teren ako vremenske prilike to budu tražile. Ipak, znam da su promijenili teren, a moje su informacije da je travnjak odličan i mislim da teren neće biti problem', tvrdi trener Rijeke te još jednom upozorava:

'Dobili su novog trenera, čovjeka koji je imao zapažene rezultate u Varaždinu, koji dobro poznaje ligu. Imaju kvalitetne igrače poput Nestorovskog, Grgića, Libera, Crepulje, pa Kovačića u obrani. Iskusna su momčad koja će protiv nas sigurno tražiti bodove kao što ih je tražila u prošlim utakmicama. Moramo zadržati stvari koje su dobre i biti maksimalno koncentrirani dok tražimo pobjedu od prve minute. Želja nam je otići na ovu reprezentativnu stanku na mjestu na kojem smo sada.'

Standings provided by Sofascore