NEUSPJEŠAN TRANSFER

Vuković iz Hajduka otišao u Koreju za 'krivi milijun'

22.07.2013 u 18:47

Bionic
Reading

Crnogorski napadač Hajduka Ivan 'Giga' Vuković napustio je redove pobjednika hrvatskog kupa i preselio u korejski Seongnam. Najvažnija vijest za navijače Hajduka je koliko je klub uprihodio u ovom poslu, a odgovor je daleko od priželjkivanih okvira...

Hajdukov trener Igor Tudor odlučio je ne koristiti Ivana Vukovića početkom nove sezone i plan mu je djelomično uspio. Crnogorac je pronašao novu destinaciju, ali tako je izgubio pregovaračku poziciju i odšteta koja će iz Koreje doći na Poljud nije niti blizu priželjkivanih milijun eura.

Giga je bivšem klubu na rastanku oprostio dug od otprilike 60 tisuća eura, a Korejanci su se prema informacijama Sportskih novosti obvezali platiti 200.000 dolara. Dakle nešto više (1.14) od milijun kuna, umjesto očekivanih eura... Vuković je za svoj novi klub potpisao ugovor na 'jednu plus jednu godinu'.

U dvije sezone provedene na Poljudu Vuković je upisao 60 službenih nastupa i 14 golova od kojih će se posebno pamtiti divan volej Interu za pobjedu 2:0 na San Siru.

Najbolji gol Vukovića u hrvatskoj etapi karijere