luka modrić

Wenger: Tko voli nogomet, poštuje Modrića

25.10.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Arsene Wenger, legendarni trener Arsenala i šef FIFA-inog globalnog razvoja nogometa, jako je nahvalio hrvatskoga kapetana Luku Modrića.

Veliki Arsene Wenger bio je u Zurichu na izložbi 'Nastajanje jednog nogometaša', koja je jednim dijelom bila posvećena i Luki Modriću. Izložba je prikazala težak put hrvatskog kapetana od izbjeglištva do Zlatne lopte, a Wenger je na izložbi komentirao karijeru Realove zvijezde.

'Pročitao sam ovdje njegovu izjavu da mu je bio san postati nogometaš. Nekad za ispunjenje snova morate čekati nešto dulje, baš kao što je on morao, a to vam pojačava motivaciju i strast. Kad vam sve ne dođe odmah, morate naučiti čekati. Uvijek je užitak gledati ga kako igra i svi koje vole nogomet imaju ogromno poštovanje prema njemu', rekao je Wenger.

Francuski stručnjak želio je dovesti Modrića u Arsenal 2007. godine. Njegovi skauti su ga dugo pratili, ali su na kraju odustali jer su zaključili da nije fizički spreman za zahtjeve Premier lige. Arsenal je umjesto Modrića doveo Cesca Fabregasa.