POGLEDAJTE GOLOVE

Xabiball; Bayer Leverkusen pregazio nesretni Feyenoord, Wirtz briljirao

19.09.2024 u 20:37

Bionic
Reading

Prvak Njemačke pobijedio je Nizozemce na De Kuipu s visokih 4:0, a sjajni Florian Wirtz je s dva komada nastavio sjajnu šutersku sezonu

Xabi Alonso nastavio je tamo gdje je stao prošle sezone, samo ovoga puta u Ligi prvaka. Prvak Njemačke Bayer Leverkusen u 1. je kolu na De Kuipu razmontirao Feyenoord i uzeo prve bodove na povratku u elitno nogometno društvo.

Odluka već u prvom poluvremenu

Na De Kuipu sve je bilo gotovo već nakon prvog poluvremena u kojem su gosti zabili sva četiri gola.

Alonsovi momci poveli su već u petoj minuti. Ramiz Zerrouki je izgubio loptu, što je iskoristio Robert Andrich uposlivši Floriana Wirtza koji je pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio.

Dva komada Wirtza

Wirtz je sa 21 godinom i 139 dana postao drugi najmlađi igrač Bayera koji je zabio u svom debiju u Ligi prvaka. Rekord još uvijek drži hrvatski nogometaš Marko Babić koji je 2002. zabio Juventusu sa 21 godinom i 43 dana.

U 30. minuti među strijelce se upisao i Alex Grimaldo ovoga puta asistent je bio Jeremie Frimpong. Šest minuta kasnije mrežu domaćina ponovo je zatresao je Wirtz, a fantastično poluvrijeme njemačkog sastava u 44. minuti je zaokružio Edmond Tapsoba čiji je udarac vratar Timon Wellenreuther skrenuo u vlastitu mrežu.