UVJERLJIVO NAJPLAĆENIJI

Za 72 minute zaradio više od Ronalda, Messija, LeBrona...

12.06.2014 u 11:26

Bionic
Reading

Američki boksač Floyd Mayweather Jr. ponovno je prema istraživanju magazina Forbesa najplaćeniji sportaš godine...

U razdoblju od rujna 2013. godine pa sve do lipnja 2014. Mayweather Jr. je uprihodio 105 milijuna dolara od mečeva protiv Canela Alvareza i Marcosa Maidana. U ringu je proveo 72 minute, a za to je dobio 105 milijuna dolara! Dakle, sav je novac zaradio od sporta, te ni centa od sponzora. Mayweather Jr. je ujedno jedini sportaš na Forbesovoj listi Top 100 koji nije uprihodio ni centa od sponzorstva.

Drugi igrač koji je u istom spomenutom razdoblju najviše zaradio je nogometaš Cristiano Ronaldo. Čak 80 milijuna dolara sjelo je na njegov račun od rujna do lipnja, s time da je 52 milijuna od sportskih ugovora, a 28 od sponzorskih.

Košarkaš LeBron James je treći na toj listi, ali i jedan od rijetkih koji zarađuje više od sponzorskih ugovora, nego od sportskih. Naime, za igranje u Miami Heatu James je zaradio 19.3 milijuna dolara, dok je od sponzora dobio 53!

Slična je situacija i kod golfera Tiger Woodsa i tenisača Rogera Federera. Woods je od turnira zaradio 6.2 milijuna dolara, a od sponzora nevjerojatnih 55 milijuna, te zauzima šesto mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih sportaša.

Federer je od turnira inkasirao 4.2 milijuna dolara, ali je i dalje jedan od najomiljenijih sportaša današnjice, pa je od raznih sponzora dobio 52 milijuna dolara. Zauzima sedmo mjesto na listi.

Inače, Lionel Messi i Kobe Bryant zatvaraju Top 5 sa 64.7, odnosno 61.5 milijuna dolara zarade.

U Topu 10 našli su se još golfer Phil Mickelson (53.2 milijuna dolara), tenisač Rafael Nadal (44.5) i igrač američkog nogometa Matt Ryan (43.8).

Floyd kad uđe u ring zarađuje milijune