KVALIFIKACIJE ZA EP

Za Hrvatsku je pobjeda imperativ i jedina opcija

09.09.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Večeras od 20.45 sati Hrvatska kreće na put prema Francuskoj, odnosno kroz kvalifikacije prema Euru 2016. godine. Prvi suparnik našima je Malta, reprezentacija koja motiviranoj Hrvatskoj ne bi smio predstavljati problem.

Hrvatska je prije nekoliko dana odradila lakši trening protiv Cipra. Na koncu je moglo biti uvjerljivije, a sličnu utakmicu bismo mogli gledati i danas. Individualna kvaliteta je na strani izabrane vrste Nike Kovača, pa se Maltežani mogu uzdati jedino u sreću. Čak ni to im neće biti dovoljno ukoliko hrvatski nogometaši uđu maksimalno motivirani u susret. A, prema posljednjim informacijama, motivirani itekako jesu.

'S Maltom neće biti lako. Oni će igrati bunker i čekati svoju priliku iz kontri. Mi ne podcjenjujemo nikoga, ali smo svjesni naše snage. Vjerujemo u sebe, mislim da smo dobri i da ćemo pobijediti', rekao je napadač Mario Mandžukić

Izbornik Kovač je bio još malo odmjereniji, govorio o tome kako danas svi igraju nogomet te istaknuo pobjedu Albanije u Portugalu.

'Ako budemo pravi, pobijedit ćemo. Ako ne budemo, Malta može napraviti čudo', konstatirao je.

Što se tiče promjena u sastavu u odnosu na Cipar, ne bi ih trebalo biti previše. Zbog lakše ozljede je upitan Strinić, no tu imamo alternative u vidu Milića i Pranjića. Defanzivno možda nisu najzahvalniji igrači, no to se protiv ovakvog suparnika ne bi smjelo osjetiti. U vezni red se vraća Rakitić, što najvjerojatnije znači ispadanje Kramarića. Halilović opet kreće od prve minute.

'On ima prodor jedan na jedan i radi razliku. Ako nemaš takvih igrača, teško je probiti bunker', objasnio je svoju odluku Kovač

Ako stvari ne krenu najbolje, na klupi Hrvatska ima Olića, Kramarića, Jelavića,..., sasvim dovoljno napadačkih aduta.

Zbog ozljeda u ovaj put nema Perišića i Sharbinija, dok suspenziju sa SP-a još vuče Rebić

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Maltežani s kao pripremu za današnji susret odradili dvoboj sa Slovačkom. Unatoč porazu od 1:0, bili su zadovoljni prikazanim. Malo ih je umorio put autobusom iz Slovačke, no ništa što bi pokvarilo opuštenu atmosferu ove simpatične družine.

Kako bismo ih najlakše predstavili? Recimo da je Transfermarkt vrijednost njihove reprezentacije procijenio na 3,3 milijuna eura, dok im najbolji igrač i napada Schembri igra u njemačkom drugoligašu FSV Frankfurtu.

'Vi dobro znate da mi nismo svi profesionalci. No, nismo se ovdje došli predati, već igrati najbolje što možemo. Moramo biti iznimno taktički disciplinirani', rekao je izbornik Ghedin.

Upitali su ga novinari vidi li neke mane u redovima Hrvatske, on je samo kroz smijeh poentirao:

'Kakve mane? Nema Hrvatska mana. To je iznimno moćna reprezentacija, jedna od najboljih u Europi. Svi njihovi igrači su klase, svi su odlični.'

U ovakvom susretu Davida i Golijata, planovi Davida su uvijek isti. Gosti će bunkerom pokušati održati 'nulu' na semaforu što duže. Nema tu nekog posebnog recepta, svi će stajati iza lopte i stvarati gužvu. Pa dokle izdrže...