us open

Za Sinnera bio je to dan u uredu, projurio je do osmine finala

31.08.2024 u 23:43

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Jannik Sinner nije dopustio da mu se dogodi loš dan, kakav su imali njegovi veliki suparnici i najbliži pratitelji na ATP ljestvici, Novak Đoković i Carlos Alcaraz, pa je za jedan sat i 53 minute pobijedio Australca Christophera O'Connella sa 6-1, 6-4, 6-2 i ušao u drugi tjedan US Opena.

Sinner je na početku sezone u Melbourne Parku osvojio svoj prvi Grand Slam trofej, a nakon što su branitelj naslova Novak Đoković i ovogodišnji osvajač Roland Garrosa i Wimbledona Carlos Alcaraz završili svoj put prije osmine finala, Talijan je ostao usamljen u statusu glavnog favorita za osvajanje svog prvog njujorškog trofeja.

Osim što je u prvom kolu izgubio prvi set od McKenzieja McDonalda, Sinner je u preostalih devet setova što ih je odigrao u USTA Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King suparnicima prepustio 18 gemova.

Njegov sljedeći suparnik će biti pobjednik dvoboja između Amerikanca Tommyja Paula (ATP - 14.) i Kanađanina Gabriela Dialloa (ATP - 143.).

Pobjednik nad Carlosom Alcarazom, Nizozemac Botic van de Zandschulp, nije se u subotu pojavio u istom izdanju kao u četvrtak navečer. Protiv Britanca Jacka Drapera ostao je bez seta i bez prilike da po drugi put u karijeri dohvati osminu finala na US Openu.