nevjerojatna forma

Zabio je Realu, pa potopio Borussiju: Čak i kad ne zahvatim loptu dobro, završi u mreži

24.09.2024 u 18:37

Bionic
Reading

S četiri pogotka u Bundesligi, te golovima u Ligi prvaka i za reprezentaciju, potvrđuje svoj status jedne od ključnih figura njemačkog nogometa.

Njemački reprezentativac Deniz Undav oduševljava ove sezone u Bundesligi, potvrđujući status zvijezde koji je stekao prošle godine. Napadač turskih korijena, koji nosi dres Stuttgarta, već je postigao četiri pogotka u prvenstvu.

Nakon što je zabio gol protiv Real Madrida u Ligi prvaka te postigao svoj prvijenac za njemačku reprezentaciju u Ligi nacija protiv Nizozemske, Undav je u prošlom kolu protiv Borussije Dortmund upisao jedan od najupečatljivijih nastupa ove sezone. Stuttgart je deklasirao crno-žute rezultatom 5:1, a Undav je bio strijelac dva zgoditka.

Nakon te briljantne izvedbe, Undav je dao intervju za Kicker u kojem je istaknuo:

'Ponekad, čak i kad ne zahvatim loptu kako sam zamislio, ona sigurno završi u mreži. I vratnica mi je pomogla...', rekao je Undav kroz smijeh.

Dodao je: 'Bili smo nadmoćni u svim segmentima igre i zabili golove u ključnim trenucima. To je odlučilo pobjednika protiv Borussije.'

Izvanredna karijera Undava u Stuttgartu

Prošle sezone Undav je zablistao u Stuttgartu kao posuđeni igrač Brightona, a njegov doprinos bio je toliko značajan da je klub odlučio otkupiti njegov ugovor za 27 milijuna eura. Time je Brighton ostvario značajan profit, jer su ga doveli iz belgijskog Royale Union Saint-Gilloisea za samo 7 milijuna eura.

Ovaj 28-godišnjak ne samo da postiže golove, već je ključan igrač u izgradnji napada i stvaranju prilika. Svojim nastupima potvrđuje da Stuttgart nije pogriješio ulaganjem u njega, a Sebastian Hoeness, trener Stuttgarta, sigurno računa na njegov doprinos u daljnjem tijeku sezone.

Trenutno, Stuttgart zauzima sedmo mjesto na tablici s osvojenih sedam bodova, ali s igračem poput Undava u svom sastavu, imaju potencijal za još veće uspjehe ove sezone.