Francois Vitali

Zadnji posao novog Hajdukovog sportskog direktora pretvorio se u rasulo; lude scene na travnjaku

13.09.2024 u 08:06

Bionic
Reading

Hajduk je kasno sinoć objavio da je Francuz Francois Vitali novi sportski direktor splitskog kluba. Na toj poziciji zamijenio je smijenjenog Nikolu Kalinića.

Vitali ima preko 20 godina iskustva u nogometu obavljajući različite funkcije u sportskim segmentima francuskog Lillea, belgijskih Royal Mouscron-Péruwelza i Cercle Bruggea te francuskog Troyesa.

Posljednji posao imao je u Troyesu, ali tu se nije proslavio. Klub je u tri sezone s njim došao od prve do ispadanja u treću ligu, a prije nekoliko mjeseci svijet su obišle snimke kaosa s utakmice tog kluba.

Troyes je remijem protiv Valenciennesa (1:1) dva kola prije kraja sezone stigao na korak do ispadanja u francusku treću ligu. Navijači su podivljali i zasuli travnjak bakljama vrijeđajući upravu i igrače.

Tada se dogodilo nešto dotad neviđeno. Igrači su odgovorili tako što su bakljama počeli gađati navijače. Uslijedio je još veći kaos jer se veliki broj navijača pokušao obračunati s igračima. Suspendirano je nekoliko nogometaša, a s jednom utakmicom zabrane obavljanja dužnosti kažnjen je i Vitali, novi Hajdukov sportski direktor.

Troyes je od ljeta 2020. u većinskom vlasništvu City Football Group (CFG), koji je dio Abu Dhabi United Groupa, konzorcija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Manchester City je glavni klub ove grupacije. Navijači su se nadali da će Troyes pod novim vlasnicima postati moćan francuski klub…