OGLED U KRANJČEVIĆEVOJ

Zagreb pritiskao, a zatim od Osijeka doživio šok

06.12.2015 u 11:03

  • +3

Prva HNL MAXtv liga, 19. kolo, NK Zagreb - NK Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Kibel

Bionic
Reading

U nedjelju se nastavlja 19. kolo MAXtv Prve lige. U Kranjčevićevoj će Zagreb ugostiti Osijek (15 sati, Arenasport 3), a tekstualni prijenos pratite na tportalu gdje možete vidjeti i golove

Zagreb - Osijek 0:1

90' - kraj
85' - Osijek je sve opasniji iz kontri i bliže pobijedi
75' - bez većih muka Osječani čuvaju prednost, u Zagrebu trebaju drastične promjene ukoliko želi zadržati kakvu takvu nadu za prvoligaški status
65' - odličan udarac Zagrebovog Šulca s 20 metara, još bolja obrana Mikulića
55' - znatno otvorenije su ušle momčadi u nastavak, igra je živnula, ali nedostaju prave prilike
47' - Osijek ne dolazi često u šesnaesterac Zagreba, ali kada dođe to uvijek izgleda opasno

45' - kraj siromašnog prvog dijela, gosti mogu biti puno zadovoljniji
35' - ništa nismo vidjeli od 'pjesnika, po prikazanom je jasno zašto su na dnu prvoligaške ljestvice
22' - 0:1 - GOOOL - i iz prve stvorene prilike Osijek je poveo, ubačaj s lijeve strane, a usamljeni Šarić je glavom iz blizine poslao loptu u mrežu

20' - Zagreb ima terensku inicijativu, ali osim jednog bijega Bobana i lošeg udarac s lijeva iskosa nije ugrozio osječkog vratara
10' - tempo je dobar, ali ništa se nije zanimljivo dogodilo u Kranjčevićevoj
1' - počela je utakmica

------------------------------------------------------------------------------------------------

Iako je ostalo još 18 kola do kraja prvenstva, za domaćine bi ova utakmica mogla biti ključna u borbi za ostanak. Izgube li, moglo bi i ovo malo nade što postoji sasvim nestati. Bodovni zaostatak za ostatkom karavane bi jednostavno bio prevelik. Tim više, što su veliki izgledi da se ionako skromni kadar dodatno oslabi tijekom zimske stanke.

Nisu u Kranjčevićevoj bili razgovorljivi baš prethodnih dana.U oba susreta s Hajdukom (prvenstvo i Kup) su ostali praznih ruku. Igra nije bila na razini, pa je teško pronaći temelje optimizma uoči ovog dvoboja.

Što se tiče sastava, određenih promjena u odnosu na posljednji susret će biti. Nakon odrađene kazne se vraća Šulc, ali zbog crvenog kartona ovaj put neće biti stopera Matića. Bruno Boban se nije nametnuo kao napadačko rješenje uz brata Gabrijela, pa od prve minute treba očekivati Lovru Medića. Rupu nastalu izostankom Matića bi pak trebao popuniti veznjak Muić na čije će mjesto spomenuti Šulc.

Kao da svi ti problemi nisu Zagrebu dovoljni, nego je tu i izrazito loša tradicija međusobnih susreta. Iako je Osijek daleko od jake i nepobjedive ekipe, Zagreb je upisao tek jedno slavlje u zadnjih 11 međusobnih susreta. Lepršav nogomet kakav oni gaje očito nailazi na probleme kada s druge strane stane tvrda i agresivna momčad.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Ni Osijek nije tijekom tjedna uspio izboriti polufinale Kupa, oni su ispali u Koprivnici nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. No, baš kao i današnjem domaćinu, HNL im je prioritet i vjerojatno će se to ispadanje vrlo brzo zaboraviti ako danas dođu to tri boda. Iako, čini se kako je cilj ne izgubiti, a to njihovoj igri ionako najviše odgovara.

'Uvijek je protiv nas nekome nešto važno, ali to me uopće ne zanima. Imamo mi svojih problema i jedino o njima moramo voditi računa. Ako je danas važno Zagrebu, ja ću reći da je nama i važnije. Moramo ih u najmanju ruku ostaviti na istom odstojanju', rekao je trener Zekić.

On neće moći računati na suspendiranog napadača Peroševića i beka Špičića, te od ranije ozlijeđene Cvejbu, Mihaljevića i Radotića.

Na papiru gosti imaju nešto jaču momčad, prije svega se to odnosi na iskusnu četvorku u sredini terena. U posljednje vrijeme im je to u pravilu bilo dovoljno. Opreznu igru s malo rizika s njihove strane i danas treba očekivati. Uostalom, Zagreb je im u zadnje dvije sezone u šest utakmica zabio tek jedan gol. Recept za njih očito imaju...