SRNA ZA TPORTAL

Zagrebašima u goste stigao europski viceprvak: Znamo što ne smijemo...

18.09.2024 u 09:01

Bionic
Reading

Prva domaća utakmica RK Zagreba u ovogodišnjoj EHF Ligi prvaka donosi pravi izazov – dvoboj protiv Aalborg Handbolda, jednog od favorita ovog natjecanja i aktualnog viceprvaka Europe.

Nakon poraza u prvom kolu protiv Industria Kielcea (30:23), Zagrebaši kažu da su spremni pokazati se u pravom svjetlu pred svojim navijačima u Areni Zagreb. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 18:45 sati, a o predstojećoj utakmici, očekivanjima i atmosferi u ekipi razgovarali smo sa Zvonimir Srnom, jednim od ključnih igrača Zagreba.

Kako se osjećate pred prvu domaću utakmicu u Ligi prvaka protiv jakog protivnika kao što je Aalborg, prošlogodišnji finalist?

'Ekipa je spremna i motivirana, svi jedva čekamo prvu utakmicu kod kuće u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Aalborg nam je dobro poznata ekipa od prošle godine, radi se o vrhunskoj momčadi. To je klasična skandinavska ekipa koja igra brzi rukomet i kažnjava svaku grešku. Moramo zadržati pristup i ulazak u utakmicu kakav smo imali prošle godine – maksimalno borbeno i motivirano'.

Što vidite kao ključne faktore koji će odrediti ishod utakmice?

'Ključ će biti naša disciplina i koncentracija u napadu. Ako budemo gubili lopte i ishitreno završavali napade neće biti dobro jer će oni to sve kazniti. Aalborg je ekipa koja koristi svaku priliku, tako da moramo igrati strpljivo i pametno'.

Kako biste opisali atmosferu unutar ekipe pred ovu važnu utakmicu? Što očekujete od podrške publike u Areni Zagreb i koliko vam znači igrati pred domaćim navijačima?

'Atmosfera je odlična, kao i uvijek. Jedva čekamo izaći pred naše navijače u Areni. Njihova podrška nam neopisivo znači, a prošle godine smo im vratili na terenu. Nadam se da ćemo i ove sezone nastaviti u istom ritmu'.

Koja je najveća lekcija koju ste naučili iz prošlogodišnjih nastupa u Ligi prvaka, a koja vam može pomoći u ovoj sezoni?

'Najveća lekcija koju smo naučili prošle godine je da moramo vjerovati u sebe. U svaku utakmicu i svaki trening ulazimo maksimalno motivirano i borbeno. Kad imamo takav pristup, ne moramo se bojati nikoga'.

Ulaznice za utakmicu bit će besplatne te se mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb.