VIDEOSTREAM OD 17,45

Ždrijeb Lige prvaka: Koje će euro velikane izvući Dinamo?

30.08.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Dinamo će u 18 sati biti ravnopravan dio nogometne europske Lige. Ples Uefinih zvjezdica na ždrijebu u Monte Carlui spojit će najbolje klubove starog kontinenta, a iz zadnjeg reda kreće i hrvatski prvak

Zagrebački Dinamo bit će u četvrtoj jakosnoj skupini i jedino što zna je da neće igrati protiv Celtica, Borussije, Bate Borisova, Cluja, Malage, Montpelliera i Nordsjællanda. Ostaju 24 moguća protivnika i bezbroj mogućnosti. Nude se i tri mogućnosti koje se čine drugačijima.

Najatraktivnija skupina mogla bi biti ona u kojoj bi Dinamo igrao s Barcelonom, Manchester Cityjem i PSG-om. Nakon Reala lani, hrvatska publika najviše bi uživala u zvjezdanoj postavi Barcelone, a drugi 'pot' nudi niz velikana među kojima po atraktivnosti izdvajamo engleske prvake PSG. Kada bi iz treće skupine došao PSG sa svojim novim zvijezdama, Dinamo bi imao malo izgleda za dobar rezultat i najveću mogućnost zarade od TV prava.

Pratite ždrijeb UŽIVO

video stream ždrijeba Lige prvaka UŽIVO osim na Arenasport 1 kanalu pratite i na community portalu tribina.hr od 17,45 sati


U kategoriji najteže Barcelonu bi ipak zamijenili Realom koji raste kao kvasac pod Mourinhovom kontrolom, dok bi umjesto PSG-a još opasniji bio daleko posloženiji talijanski prvaka Juventus. Od Cityja u drugom potu boljih nema.

Iako nema opcije koja bi Dinamu nudila pretjerani optimizam, skupina s Milanom, Bragom i Galatasarayem pružila bi mogućnost za bitku za proljeće u Europi. Podsjetimo, od četiri momčadi svake skupine, po tri idu dalje. Dva u osminu finala Lige prvaka, a trećeplasirani 'seli' u 1/16 finala Europske lige.

U 'najlakšu' skupinu mogao bi se ubaciti i Porto umjesto Milana, no Portugalci su daleko moćniji kolektiv od 'rossonera' koji su zaradili puste milijune i momčad bacili tri godine unazad. Ako bi Porto prodao Hulka Zenitu, izbor bi bio teži. Iz druge osim Brage, koja nije bez razloga lani igrala finale Europske lige, perspektivno zvuči i kijevski Dinamo, ali Kranjčar, Vukojević i društvo ipak su 'istočna škola' koja Dinamu ne odgovara. Protiv Ukrajinaca je ova generacija u šest dvoboja uspjela izvući samo jedan remi (uzvrat u Dnjipru). Osim Galatasaraya treći pot nudi i Olympiakos, Anderlecht i moskovski Spartak koji nisu puno bolji, ali naš izbor pao je na Turke.

Uključite se i vi u raspravu na ovu temu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

Jakosne skupine:

Prva: Chelsea, Barcelona, Man. United, Bayern, Real, Arsenal, Porto, Milan
Druga: Valencia, Benfica, Šahtar, Zenit, Schalke, Manchester City, Braga, Dinamo Kijev
Treća: Olympiakos, Ajax, Anderlcht, Juventus, PSG, Lille, Galatasaray, Spartak Moskva
Četvrta: Celtic, Borussia Dortmund, Bate Borisov, DINAMOZAGREB, Malaga, Montpellier, Nordsjaelland, Cluj

Na našem community portalu tribina.hr analize na temu 'Ždrijeb Lige prvaka; čemu se može nadati hrvatski prvak?' stiže velik broj analiza i sudeći po anketi velika većina 'tribinaša' slaže se kako se Dinamo se treba nadati što atraktivnijoj skupini.

Korisnik Hanibal, koji se 'obilježio' kao navijač Dinama, tako je između ostaloga napisao:
'Od mogućih protivnika, iz prvog šešira mislim da bi se nekako najviše dalo igrati s Milanom, koji je trenutno u laganom opadanju, i od ovih svih klubova mi se čini najslabiji. Iako bih najviše volio da na Maksimiru gostuje Barcelona ili Chelsea, a nikako ne bih htio Bayern, jer mislim da bi Mandžukiću, iako je veliki profesionalac, srce puklo da istrčati protiv nas na Maksimiru.
Iz drugog šešira do sada me najmanje impresionira Dynamo Kijev. Iako bih za spektakl htio Man City ili Valenciju.
Iz trećeg pota smatram da osim Juventusa i PSG-a sa svim bi se Dinamo mogao teoretski nadigravati.

Osobno, naravno ne očekujem nikakav nerealan uspjeh, ogroman uspjeh bi bio završiti na trećem mjestu i osigurati proljeće u Europi, nakon 42 godine. Realan sam i znam da će Dinamo teško bilo koga pobijediti, to su ipak najbolji klubovi s kontinenta, no opet smatram da su igrači pametniji, iskusniji, godinu stariji i da sigurno neće imati poraznu gol razliku kao i prošle godine. U svakom slučaju pričekajmo danas ždrijeb pa ćemo vidjeti! Sretno Dinamu na ždrijebu!'

Rasprava na portalu tribina.hr

Kakvom se ždrijebu nadate za Dinamo? Biste li radije ždrijeb s nešto lakšim ili s maksimalno atraktivnim protivnicima? Koji su Dinamovi maksimalni dometi ove sezone u Ligi prvaka?

Više na tribina.hr

Korisnik gogykiryales je, kao i mnogi analizirao sam sustav ždrijeba, ali je osim prognoza NAJ skupina naglasio i sljedeće:
'U ovogodišnjoj ligi prvaka ću navijati za Dinamo iz isključivog razloga što je to naš klub koji bi eventualno mogao popraviti hrvatski koeficijent na Uefinoj listi. Očekivanja od Dinama nažalost nemam prevelika. Puno bi moglo ovisiti koga će dobiti od protivnika u skupini, no koga god dobije, teško da će proći skupinu. Uz neku ludu sreću možda bi se moglo završiti na trećem mjestu, ali najrealnije je ispadanje iz europe u ovoj fazi natjecanja. Jedino što ne bih htio je ponavljanje prošle sezone, tako da mislim da bi sa svakim bodom navijači Dinama trebali biti zadovoljni.
Ja osobno na utakmice Lige Prvaka neću ići, nego ću, koliko to budem mogao, sve popratiti putem televizije ili interneta, a osim Dinama, navijat ću za manje klubove i da bude čim više 'upseta' :D'

MOGUĆE SKUPINE
Najlakša:
Porto
Dinamo Kijev
Lille/Galatasaray/Olympiacos
Dinamo Zagreb/Nordsjaelland

Najizjednačenija
Arsenal
Zenit
PSG
Malaga

Skupina smrti
Barcelona
Manchester City
Juventus
Borrusia Dortmund

Na sličan način poigrao se i korisnik Ivan-cro koji svakako želi da Dinamo zaobiđu manje atraktivni protivnici. Tako je između ostalog napisao:
'Smatram da bi bilo bolje da Dinamo dobije primjerice Bayern i City, nego da dobije Zenit i Arsenal! Zenit i Arsenal bi bili 'manje atraktivni' publici, a opet bi kao i City i Bayern bili teško prolazni! S druge strane Bayern i City bi bili 'atraktivni', a opet se, kad igraš protiv njih, ne trebaš bojati nekakvog debakla, kao što bi bio slučaj protiv Reala ili Barcelone! Iako, nemam ništa protiv da nam npr. Luka ili Messi dođu u Zagreb!

Iz trećeg pota priželjkujem Olyimpiyakos ili Anderlecht, za koje smatram da bi bili prolazni! Dakle, ta skupina bi izgledala ovako: Bayern, City, Anderlecht/Olympyakos, Dinamo Zagreb! Najteža skupina za Dinamo bi bila: Real/Barcelona, City, PSG! Smatram da bi Dinamo, uz povoljni ždrijeb mogao do trećeg mjesta, ali u slučaju 'težeg ždrijeba', moglo bi biti, u najmanju ruku 'čupavo!'
Najatraktivnija grupa za gledatelje bi bila: Real/Barca, City, PSG, Borussija Dortmund! To bi bila moja 'skupina smrti'!
Najizjednačenija grupa bi bila: Milan, Zenit, Spartak Moskva, Malaga!'

*videostream ždrijeba Lige prvaka UŽIVO, osim na kanalu Arenasport 1, pratite i na community portalu tribina.hr od 17,45 sati.