POLJUDSKE PRIČE

Željezničar gost Hajduka, Anderson pokazao znanje

06.02.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Splitski Hajduk će 13. veljače na Poljudu ugostiti sarajevski Željezničar u povodu svog 99. rođendana, a izgledan je i uzvratni ogled, ali na Grbavici u proljeće

Dva sportska direktora, Hajdukov Ivica Šurjak i Đelaludin Muharemović sa strane Željezničara, dogovorili su odigravanje prijateljskog ogleda koji će se odigrati 13. veljače, što znači da bi taj meč mogao biti odličan pokazatelj trenerima u kakvim stanjima su njihove momčadi pred nastavak prvenstva u Hrvatskoj odnosno BiH.

Ogled Hajduka i Željezničara na Poljudu bit će i svečarski jer je povod 99. rođendan splitskih bilih.

Umjesto najavljene utakmice s Mosorom Hajduk je odradio međusobni trening susret tijekom kojeg je trener Edoardo Reja izmiješao momčadi i suprotstavio nominalno najbolji napad, nominalno najboljoj obrani.

Igralo se dva puta po trideset minuta, na koncu je završilo 3:3 a među strijelce su se upisali dva puta Tomasov, Vukušić, Ah. Sharbini, Lendrić, a autogol je postigao Pandža. Susret je nakon sudara s Brazilcem Anderson zarana morao napustiti Srđan Andrić koji je dobio posjekotinu na tjemenu.

Na tribinama se okupilo 300-tinjak navijača bijelih koji su došli vidjeti Brazilca Andersona a nakon pedesetak minuta hrvanja u blatu mogu biti zadovoljni viđenim. Robusni Brazilac sudjelovao je u nekoliko akcija, asistirao za prvi gol i po svemu sudeći je blizu dogovora s čelnicima bijelih i ostanka na Poljudu.