kod njemačkog prvaka

Zlatko Horvat 'na ledu'; Kamenica ga je zbog loše forme ostavio u Zagrebu

12.10.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u sklopu 5. kola Lige prvaka večeras (21 sat) gostuju kod dvostrukog aktualnog prvaka Njemačke, jakog Rhein-Neckar Löwena. Krenuli su 'zagrebaši' na put bez nade iako su 'lavovima' svojedobno znali zagorčati život

Rhein- Neckar Löwen pred domaćom je publikom otvorio EHF Ligu prvaka s Barcelonom u kojoj svaka ekipa odnosi po bod (31:31). Nijemci su zabilježili dvije pobjede,jednu na domaćem terenu protiv Orlen Wisla Płock (31:27) te drugu na gostovanju kod švedskog IFK Kristianstada (22:35). Njemačko-francusko loptanje ostaje bez pobjednika, pa tako bod dijele s HBC Nantesom (26:26)

Trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i Tin Kontrec najavili su utakmicu s 'lavovima'.

'Sigurno će nam pomoći dva treninga koja imamo prije same utakmice da se još malo uvježbamo i pripremimo na ono što nas očekuje', rekao je Tin Kontrec i nastavio:

'Momčad Löwena dobro nam je poznata, igrali smo dosta puta protiv njih. Očekujem da će biti zanimljiva utakmica te da se sigurno nismo došli predati ovdje. Nadali smo se pobjedi protiv Wisle, međutim što je tu je, izgubili smo taj bod. Samo se nadam da nam na kraju neće biti vrlo bitan. Vjerujem da ćemo ga u ovoj i svim sljedećim utakmicama što prije nadoknaditi.'

Nešto konkretniji bio je trener 'zagrebaša' Kasim Kamenica.

'Ono što je vidljivo na cijeloj ekipi je da smo svi pod negativnim dojmom gubitka boda protiv Wisle, a vremena je malo za neku ozbiljniju pripremu. S druge strane imamo jednu sjajnu seriju ekipe Rhein-Necker Löwena, koja je i u domaćem prvenstvu otpuhala svoje konkurente', započeo je Kamenica i nastavio:

'Na gostovanju kod Kristianstada vidjelo se da su u vrhunskoj formi. Tradicionalno znamo da se Zagreb dobro nosi s prije svega njemačkim klubovima, isto tako i s njima. Mi iz drugog plana sigurno moramo igrati utakmicu punom snagom. S obzirom na stanje na tablici  moramo uvijek gledati mogućnost da iz drugog plana nekoga iznenadimo od ovih velikana, i tako ćemo nastupiti na utakmici u Mannheimu.'

Iskusni trener priznaje da je ovo možda i najteže gostovanje njegove momčadi.

'Dobro smo analizirali njihovu igru, radi se o vrhunskoj momčadi. Kolike su sada naše mogućnosti to ćemo vidjeti na samom terenu. Važno je da skupimo glavu, te da utakmicu odigramo punom snagom i da se protiv nikog ne predajemo unaprijed', zaključio je Kamenica.

  • +12
PPD Zagreb Wisla 28:28 Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

No, PPD Zagreb je put Mannheima krenuo oslabljen, u Zagrebu je ostao Zlatko Horvat. Službeno je objašnjenje kako je kapetan zbog umora u lošoj formi te da će ga ovim odmorom pokušati 'vratiti u život'. Činjenica je da je popularni Zlajo poprilično 'ispuhan', dojam je da je više pao psihički nego fizički. Suludi ritam, kako klupski tako i reprezentativni, ostavio je traga na njemu, treba mu malo 'hlađenja', da se što prije vrati u staru formu. 

  • +9
RK PPD Zagreb - Pick Szeged, 2. kolo Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Zagreb je protiv RN Löwena u gostima igrao pet puta. Ima tri poraza, dva remija i pobjedu. Baš je ta pobjeda (31:29) u osmini finala Lige prvaka prije dvije sezone 'pogurala' PPD Zagreb u četvrtfinale. Prošle sezone igrali su u skupini, PPD Zagreb u Mannheimu je izgubio minimalno, 25:24, Stipe Mandalinić 'počastio' je tada 'lavove' s devet golova. U Areni je bilo 25:21 za Zagreb...

Dobra vijest za 'zagrebaše' je povratak Žarka Markovića, šutersku će širinu imati na ovom teškom gostovanju, a na desnom će krilu zaigrati dvojac Božić-Pavlović i Ereš. Tu je i napokon oporavljeni Bičanić te sjajni ljevak Mario Vuglač koji je izvrsnim igrama u dresu PPD Zagreba na početku sezone zaslužio poziv izbornika Line Červara na pripreme reprezentacije.