KAD BIROKRATI VODE SPORT

Znate li zašto su Francuza kaznili s 200 švicarskih franaka?

06.07.2024 u 13:23

Bionic
Reading

Sportski birokrati još su jednom pokazali svoju krutost i potpuni nedostatak takta, ovoga puta oni zaposleni u Međunarodnom biciklističkom savezu (UCI) koji su sa 200 švicarskih franaka kaznili francuskog vozača Juliena Bernarda jer je tijekom sedme etape Tour de Francea sišao s bicikla kako bi poljubio suprugu i sinčića koji su stajali uz cestu.

Sedma etapa Toura, pojedinačni kronometar u dužini od 25.3 kilometara, vožen je po cestama Bernardova rodnog mjesta u Burgundiji te se uz cestu skupilo mnogo njegovih prijatelja i rodbine među kojima su bili supruga i sin.

Bernard je prilikom prolaska pored njih stao te ih poljubio, a UCI je takvo ponašanje okarakterizirao kao 'neprikladno' te je procijenio kako je Bernard 'naštetio imidžu sporta'.

'Ispričavam se UCI-ju što sam naštetio imidžu našeg sporta, ali spreman sam svaki dan platiti 200 franaka kako bih opet proživio taj trenutak', objavio je Bernard putem X-a.

U kratkom televizijskom intervjuu odmah nakon etape Bernard je izjavio kako je susret s obitelji uz samu trasu najveće svjetske biciklističke utrke jedinstveni tenutak u karijeri.

'Bilo je nevjerojatno. Moja supruga je već neko vrijeme organizirala ovo sa svojim prijateljima i stvarno su napravili odličan posao. Za vrijeme vožnje na kronometar mogao sam si priuštiti malo uživanja. Takvi me trenuci motiviraju da se nastavim baviti biciklizmom'.