LEDOM PROTIV BOLESTI

Bill Gates prihvatio izazov Facebooka i zalio se kantom vode

16.08.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Nastavlja se prilično zabavna hunamitarna akcija vodećih ljudi svjetskih kompanija. Nakon Marka Zuckerberga i direktora Microsofta Satye Nadella, sada se kantom ledene vode odlučio zaliti i Bill Gates

Možda niste upoznati, ali u tijeku je globalna humanitarna akcija ALS Ice Bucket Challenge kojom se podiže razina svijesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi, progresivnoj neurodegenerativnoj bolesti koja napada stanice živaca u mozgu i leđnoj moždini. Oboljeli postupno gube kontrolu nad mišićima i mogu postati u potpunosti paralizirani.

Obično napada ljude između 40 i 70 godina starosti. Otkrio ju je francuski neurolog Jean-Martin Charcot 1869, no široj javnosti postala je poznata nakon što je od nje obolio čuveni američki igrač bejzbola Lou Gehrig. Među žrtvama te bolesti bili su i glumac David Niven, košarkaš George Yardley, nogometaš Jimmy Johnstone i drugi.

Tijekom ovog tjedna donijeli smo vam snimke Zuckerberga i Nadelle koji su se u nju odlučili uključiti, a sada je i Bill Gates prihvatio izazov prvog čovjeka Facebooka te odlučio napraviti istu stvar.

Za razliku od ostalih, Gates je svoj izazov odlučio odraditi kao pravi geek, a kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu.

Bill Gates se zalio kantom ledene vode