NOVE INFORMACIJE

Evo što znamo o novoj generaciji smartfona Moto X i Moto Z

21.07.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Motorola je protekle godine izdala dva smartfona iz serije Moto X, Moto X Style i Moto X Play. Kasnije je zajedno s Verizonom izdala i robusni Droid Turbo 2

Izbacivši Moto Z, Lenovo je predstavio napredni ekvivalent Moto X Stylea pod imenom Moto Z, kao i Droid Turba 2 (Moto Z Force). Ovo nas je ostavilo s karikom koja nedostaje: modelom Moto X Play. Najnovija neslužbena fotografija sugerira da je ovaj telefon doista u izradi te da će imati priključak za slušalice.

Slika potječe iz HellomotoHK - grupe koja već dulje vrijeme uspješno objavljuje ono što curiiz Motorole. Najnovija fotografija prikazuje tri telefona položena jedan na drugi. Na vrhu se nalazi Moto Z, na dnu je Moto Z Force dok se u sredini nalazi još nenajavljeni Moto Z Play.


VentureBeat je prije nekoliko mjeseci objavio da Lenovo planira izdati Moto Z Style i Moto Z Play pod kodnim imenima Vector Thin i Vertex. Vector Thin izašao je ovog lipnja, s time da bismo tek trebali ugledati 'izostavljeni' Moto Z Play, a on bi trebao imati 8-jezgreni Snapdragon 625, varijante s 2GB/16GB ili 3GB/32GB, prikaz u punom HD-u, kameru s trinaest megapiksela te bateriju od 3.500 mAh.

Motorola također planira izbaciti novi Moto X. Sudeći prema neslužbenim benchmarkovima, ovaj uređaj trebao bi imati QHD ekran od pet i pol inča, Qualcommov Snapdragon 820, grafiku Adreno 530, 4GB RAM-a, 32 GB interne zapremnine proširive putem microSD-a, dvostruke pozadinske kamere s dvadesetjednim i šesnaest megapiksela, mogućnosti snimanja u razlučivosti 4K, kao i prednju kameru od pet megapiksela. Uređaj bi trebao imati instaliran Android 6.0.1 Marshmallow.