TESTIRANJE GRANICA

Facebook vam namjerno ruši vlastitu aplikaciju na Androidu

15.01.2016 u 07:26

Bionic
Reading

Kad su Facebook prije godinu i pol 'uhvatili' da namjerno manipulira emocijama svojih korisnika u neetičnom pokusu, mnogi su vjerovali da je taj loš potez imao dovoljne posljedice da im ne padne nešto slično na pamet. Međutim, priča se ponavlja, ovaj put u namjernom rušenju službenih Facebook aplikacija za Android platformu...

Reportaža objavljena na stranici The Information govori o natjecateljskoj, žarkoj i prilično neugodnoj borbi Facebooka i Googlea. Div iz Mountain Viewa tvrdi da je društvena mreža razvila i objavila niz aplikacija koje u sebi kriju aplikaciju, a što je kontra uvjetima korištenja Google Play trgovine.

Facebook je, naime, pripremio stvar za 'nepredviđeni razvoj' stvari, koji uključuje i uklanjanje neke njihove aplikacije iz Google Play trgovine. Rješenje je naizgled jednostavno - proizvođači mobilnih uređaja jednostavno u svoje uređaje ubace i Facebook app.


No, to nije najbitnija stavka teksta u The Informationu. 'Facebook je testirao lojalnost i strpljenje svojih Android korisnika tako što je tajno ubacivao lažne greške koje bi automatski srušile app na nekoliko sati (...) Svrha testa koji se odvio prije nekoliko godina je bila kolika je granica strpljenja koju korisnici imaju prije nego potpuno odbace Facebook aplikaciju', prenose se riječi insajdera na stranici The Information.

Facebook je navodno u nekoliko zemalja eksperimentirao i s uklanjanjem Facebook aplikacije iz Google Play trgovine. Sve za big data, rekli bi.