INSAJDERI NAJAVLJUJU

Glasina je sve više, stiže li nam uskoro PlayStation 5 Pro?

30.08.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Procurile su nove informacije o uređaju, kao i neslužbene slike dizajna. Znači li da je konzolaška nadogradnja blizu? Neki kažu da će ćemo službenu objavu vidjeti kroz iduća dva tjedna

PS5 Pro navodno će biti objavljen sredinom rujna, izvještava VGC. Informaciju je iznio pouzdani korisnik Dealabsa po imenu billbil-kun, koji ima prilično dobar 'dosije' po pitanju curenju nadolazećih igara i hardvera.

Naravno, sve ovo uzmite s rezervom jer ne dolazi od Sonyja. Prije svega, konzola će se zvati PS5 Pro. To je pretpostavljeno, na temelju iskustva sa PS4 Pro, ali nismo imali neke konkretne pojedinosti o nazivu. Korisnik tvrdi da ima pristup dizajnu uređaja, ali nije se osjećao ugodno dijeliti slike zaštićene autorskim pravima. Umjesto toga je skicirao pakiranje.

Dizajn je sličan PS5 Slimu, s bijelom bojom. Također nije poznato hoće li biti dostupan u drugim bojama osim bijele. Čini se da su tri crne pruge po sredini, što je novi element dizajna. Ove pruge bi mogle služiti i kao otvori za hlađenje, ali opet, tko zna?

Insajder također ne zna hoće li konzola imati optički pogon, iako se teoretizira da bi se mogla isporučivati ​​u 'digitalnom formatu' kako bi se smanjili troškovi. Jednako je nejasno hoće li postojati dvije verzije konzole PS5 Pro, jedna s disk jedinicom i samo digitalno izdanje.

Izvješće također pokazuje da će se konzola isporučivati ​​s istim standardnim DualSense kontrolerom koji dolaze s originalnim PS5 i PS5 Slimom. Insadjer, međutim, ne nudi nikakve informacije o internim specifikacijama. Drugim riječima, još uvijek smo (uglavnom) u neznanju o 'Pro' dijelu PlayStationa 5 Pro.

U tu svrhu, bilo je i drugih curenja koja nagovještavaju moć konzole. Još u ožujku, YouTuber je objavio službenu dokumentaciju Sonyja koja je objašnjavala neke od specifikacija konzole. IGN i druge stranice vjeruju da je dokument legitiman, ali video je u međuvremenu, zbog Sonyjeve nardebe, uklonjen.

Video sugerira da će nadolazeća konzola imati isti CPU kao standardni PS5, ali da će postojati 'High CPU Frequency Mode' koji gura čipset za deset posto na 3,85 GHz. Također je naznačeno da će GPU imati 33,5 teraflopsa u odnosu na standardnih PS5 od 10,28 teraflopsa.

Ovo ne znači da će PS5 Pro biti tri puta bolji u renderiranju od običnog PS5. Došlo je do nedavnih promjena u AMD-ovoj arhitekturi koje otežavaju izravnu usporedbu teraflopsa između PS5 i PS5 Pro, kao što je naznačio The Verge. Insajder sugerira porast brzine renderiranja od 45 posto.

U svakom slučaju, čini se da nas samo nekoliko tjedana (ili čak dana) dijele od Sonyjeve službene objave, kažu iz Engadgeta.