AGRESIVNIJI PRISTUP

Nadogradnje za Windows od jeseni bi trebale biti brže i pametnije

22.07.2024 u 08:29

Bionic
Reading

Microsoft će kasnije ove godine - vjerojatno u rujnu ili listopadu - u većoj mjeri koristiti metode koje su mu omogućile značajno smanjenje datoteka za preuzimanje nadogradnji

Microsoft ponovno prilagođava način na koji će vaša računala primati nadogradnje za operativni sustav Windows. U budućnosti bi ona trebala biti brža i manja za preuzimanje (a valjda neće pritom i rušiti računala, poput CrowdStrikea).

Od 2021. godine Microsoft je smanjio veličinu datoteke s nadogradnjama za Windows za oko 40 posto na dva načina: odvajanjem aplikacija za Windows u zasebne aplikacije izvan Windowsa i uvođenjem preuzimanja samo onoga što je bilo potrebno za nadogradnju sustava Windows.

Microsoft će kasnije ove godine - vjerojatno u rujnu ili listopadu - koristiti isti pristup za nadogradnju Windows 11 24H2, ali agresivnije. Ubuduće će pogledati računalni kod koji je objavio tijekom posljednje nadogradnje značajki preuzete na vaše računalo, te kod koji je objavio tijekom trenutnog ažuriranja. Potom će pokušati poslati samo kod koji nedostaje.

Između svake nadogradnje značajki Microsoft će izdati manje kumulativne nadogradnje, takozvane kontrolne točke. Trenutno Microsoft isporučuje nadogradnju Windows 11 24H2 samo za računala koja imaju Copilot+, piše PC World.