KUPNJA LAJKOVA

'Ne dirajte djecu' najviše vole u - Istanbulu?!

28.05.2014 u 14:29

Bionic
Reading

Kratak pogled na strukturu Facebook fanova inicijative 'Ne dirajte djecu' daje prilično zanimljive rezultate - najveći broj korisnika koji lajkaju ovu najblaže rečeno bizarnu inicijativu dolazi iz Istanbula

Kupnja lajkova na fan stranicama na Facebooku već je neko vrijeme stvar prošlosti te su 'razotkriveni' svi oni koji su se odlučili pohvaliti javnosti o impresivnim brojkama na ovoj društvenoj mreži. Kod mnogih se ispostavilo da im se baza fanova sastoji od nepostojećih ili korisnika iz zemalja u razvoju, a od kojih vlasnici takvih fan stranica, osim puke broja fanova, nemaju apsolutno ništa.

Trend kupnje lajkova izgleda da nije nestao, jer je u šopingu bila ekipa koja stoji iza fan stranice inicijative Ne dirajte djecu.

Ako pogledate na statistike njihove fan stranice, koja u trenutku pisanja teksta ima nešto iznad 18.000 korisnika, dolazimo do podatka da je većina korisnika iz Istanbula. Jednako tako, iste statistike otkrivaju da je broj fanova od 18. do 20. svibnja neprirodno narastao s brojke od 1.500 korisnika na 19.000. Sasvim je jasno da je svoju podršku lajkajući stranicu dala Facebookova mašinerija organizirana u korisnike koji su plaćeni da lajkaju te da uopće ne znaju baš ništa o sadržaju fan stranica koju su 'posviđali' odnosno podržali.

Inače, ako kojim slučajem niste upoznati s detaljima inicijative Ne dirajte djecu, znajte da se radi o istoimenoj svjetskoj kampanji kojom se javnost želi upozoriti na 'probleme' spolnog odgoja u školama, a koja na našim prostorima želi upozoriti da 'Vlasti RH svojim spolnim odgojem preuzetim od Njemačke žele postići da se djeca intimno diraju u vrtićima, da se zajedno kupaju i sapunaju sa svojim odgajateljima, da roditelji seksualno stimuliraju svoju djecu i sl...', barem tako stoji u letku spomenute organizacije.

Više detalja o inicijativi Ne dirajte djecu možete saznati preko ovog linka