DISKRIMINACIJA

Ni legenda Applea ne može dobiti posao u Appleovoj trgovini

09.09.2016 u 08:09

Bionic
Reading

JK Scheinberg, čuveni Appleov inženjer zahvaljujući kojem operativni sustav za računala Mac danas može koristiti Intelove procesore, postao je žrtvom diskriminacije zbog svojih godina

Pomalo nemiran nakon što je 2009. godine u 54. godini otišao u mirovinu, JK Scheinberg pomislio je kako bi bilo odlično prijaviti se za posao u Genius Baru.

Ukoliko ne znate o čemu se radi, Genius Bar je odjel za tehničku podršku u Appleovim trgovinama u kojem rade posebno obučeni i certificirani zaposlenici.

Obično su i do dva puta mlađi od Scheinberga, ali njemu to nije smetalo da se ipak prijavi i dođe na razgovor za posao.Svaki od tri djelatnika s kojima je razgovarao mu je rekao kako će mu se javiti. Niti jedan to nije učinio. Srećom, poznatom inženjeru posao nije trebao zbog novca već kao hobi.


U članku u New York Timesu u kojem je priča izvorno objavljena poziva se na povećanje starosne raznolikosti na radnim mjestima u Sjedinjenim Državama, upozoravajući između ostalog kako se žene počinje diskriminirati već kad prijeđu granicu od 32 godine.