EYE-ON-ME

Ova aplikacija bi vam mogla spasiti život

12.05.2014 u 07:07

Bionic
Reading

Aplikacija nazvana Eye-on-me bi korisnicima pametnih telefona mogla spasiti živote ili ih izvući iz nevolje, zahvaljujući svojoj funkcionalnosti. Riječ je o svojevrsnom 'panic button' appu, kojeg se može aktivirati izravno s početnog ekrana mobilnog uređaja

Cilj aplikacije je javiti prijateljima da ste u nevolji, prvo putem e-mail poruka, zatim preko društvenih mreža Facebook i Twitter te naposljetku slanjem fotografija s pripadajućom lokacijom korisnika.


Posljednja dva koraka se odvijaju na trećem i četvrtom aktiviranju dugmeta za paniku, a nakon što je poslana uzbuna, moguće je i deaktivirati 'alarm' korištenjem odgovarajuće lozinke. Štoviše, moguće je deaktivirati uzbunu i ostaviti aplikaciji da prati korisnika. Lokacijskim podacima će odabrane osobe uvijek imati pristup - a ne moraju niti instalirati aplikaciju za tu funkcionalnost.

Aplikacija Eye-on-me je besplatna do kraja svibnja, a dostupna je na iTunesima te Google Play trgovini. Uskoro bi se mogla pojaviti i BlackBerry varijanta.