U STILU 80-IH

Pa, zašto ne biste upropastili svoje filmiće sa smartphonea?

24.08.2015 u 12:19

Bionic
Reading

Kad već postoje Instagram video filteri i brojne aplikacije za stvaranje 'šumovitih' video uradaka pomoću mobilnih uređaja, zašto ne bi postojala i aplikacija kojoj je jedina zadaća kreirati filmiće u kvaliteti kamkordera iz osamdesetih. U zadnje vrijeme na popularnosti dobiva upravo takvo što - uradak Rarevisiona

Aplikacija VHS Camcorder čini upravo to - od videa izvrsne kvalitete napravljenog iUređajima, dobije se zapravo snimka užasne kvalitete, ali s 'dozom realizma', kako to vole zvati autori. Kako bi efekti bili upečatljiviji, korisnici aplikacije mogu protresti uređaj ili potezima prstom po zaslonu dalje distorzirati video.

Moguće je čak i dodati onaj poznati prikaz (lažnog) datuma i vremena snimanja u kutak videa. Neke od korisničkih recenzija govore da je riječ o pravom raju za 'hipstere'.


VHS Camcorder je u kategoriji Photo & Video na App Storeu upao u top pet plaćenih aplikacija, a oni kojima je tipičan video koji radi iPhone jednostavno prekvalitetan mogu kupiti app za četiri dolara. Kako izgleda primjer snimke moguće je pogledati u nastavku: