TEHNO SAVJETI

Planirate nadograditi vaš iPhone? Ako je na ovoj listi, to možda i nije loša ideja

07.06.2024 u 18:46

Bionic
Reading

Apple je dodao još jedan popularni iPhone na svoj popis 'zastarjelih' uređaja - ako ga još uvijek posjedujete, dobro je vrijeme za nadogradnju

Ako već dugo niste nadogradili svoj iPhone, Apple je nedavno dodao još jedan razlog zašto biste to napravili. Kompanija već ima hrpu uređaja - uključujući iPhone 5c i iPhone 6s - koji su dobili status 'zastarjelih', a sada je tu još jedan uređaj koji je dodan na taj popis.

Prema objavi MacRumoursa, iznimno popularni iPhone 5s više neće dobiti sveobuhvatnu podršku američkog tehnološkog diva. 'Proizvodi se smatraju zastarjelima kada ih je Apple prestao distribuirati za prodaju prije više od sedam godina', objasnio je Apple na svojoj stranici za podršku, piše Express.

'Apple prekida sve hardverske usluge za zastarjele proizvode, a pružatelji usluga ne mogu naručiti dijelove za zastarjele proizvode', navedeno je.

iPhone 5s je prvi put predstavljen 2013. godine i dugo je bio jedan od najomiljenijih Appleovih uređaja, donijevši Touch ID skener otiska prsta ugrađen u Home tipku. Također je sadržavao A7 čip, jednu stražnju kameru, priključak za slušalice i zaslon od 4 inča.

Ako ste jedan od onih koji još uvijek koristi ovaj klasični iPhone, onda je vjerojatno vrijeme da se prebacite, posebno s obzirom na to da će Apple sljedeći tjedan na svojoj WWDC Developers konferenciji objaviti još jedan novi operativni sustav koji očito neće biti kompatibilan s 5s.

sve osim nogometa

Učitavanje...