TABLET RAČUNALA

Apple stisnuo po gasu: Isporuke novog OLED iPada Pro nadmašit će devet milijuna

29.05.2024 u 12:54

Bionic
Reading

Insajderi navode nagli porast u isporuci specijaliziranih dvostrukih OLED zaslona koje koristi najskuplji model

Apple očekuje veliki broj narudžbi za svoj OLED iPad Pro, s procijenjenim isporukama koje nadilaze devet milijuna jedinica. Lansiranje novog iPada Pro s Tandem OLED-om trebalo bi ostaviti veliki trag na OLED tržištu u cjelini, prema izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Istraživačka tvrtka Omida predviđa da bi količina OLED isporuka tableta mogla dosegnuti 12,1 milijun prodanih modela, izvještava DigiTimes. Otprilike 8,12 milijuna modela bit će za hibridne OLED-ove, koje trenutno koristi samo najnoviji iPad Pro.

Ovo podupire prethodno izvješće o tvrdnjama iz ožujka, u kojem je stajalo da Appleovi dobavljači pripremaju 8,5 milijuna OLED panela za korištenje iPada Pro. U siječnju je brojka bila 10 milijuna OLED panela za 2028., no narudžba je navodno smanjena za dva milijuna.

Tvrdnje se suprotstavlja izvješću TrendForcea od 8. svibnja, koja je navela da će Apple u 2024. godini isporučiti između 4,5 milijuna i pet milijuna iPad Pro jedinica, piše Appleinsider.

Izvješće dodaje da LG Display radi s 11-inčnim i 13-inčnim panelima, dok Samsung Display radi s 11-inčnim verzijama. Samsung je također navodno iPad OLED proširio s jedne na dvije proizvodne linije, modificirajući A3 liniju za rad s dvostrukim OLED procesom.