TEHNO SAVJETI

Dosadili su vam oglasi na Spotifyu? Evo kako ih se možete riješiti

28.05.2024 u 08:05

Bionic
Reading

Alati ove vrste obično će ili ukloniti oglase sa Spotifyeve besplatne razine ili automatski isključiti zvuk aplikacije kada se reproduciraju

Ako ne plaćate za korištenje servisa Spotify, morate trpjeti oglase koji prekidaju slušanje glazbe ili podcasta. Pretplata na Spotify Premium riješit će taj problem, ali postoji i drugi način na koji ih se možete riješiti.

Objasnit ćemo vam o čemu se radi. No prije toga - ako si možete priuštiti, razmislite o pretplati jer je to najjednostavnije rješenje, a dobit ćete i pristup potencijalno korisnim značajkama.

Pogledajmo što vam je na raspolaganju ako pretplata nije opcija.

Što alati za blokiranje oglasa na Spotifyu mogu, a što ne?

Alati ove vrste obično će ili ukloniti oglase sa Spotifyeve besplatne razine ili automatski isključiti zvuk aplikacije kada se reproduciraju. Neće vam dopustiti pristup svim značajkama Spotify Premiuma bez plaćanja.

Postoje određeni modificirani Spotifyevi klijenti za operativni sustav Android koji će vam omogućiti besplatno dodavanje premium značajki, ali koristite te alate na vlastiti rizik.

Naime Spotify bi vam mogao blokirati račun. Ili, još gore, vaš bi pametni telefon i svi osjetljivi podaci u njemu mogli biti ugroženi lažnim aplikacijama.

Kako blokirati oglase na Spotifyu u web preglednicima?

Spotifyev web player radi prilično dobro u svim preglednicima. Ako na taj način koristite uslugu, proširenje preglednika može blokirati oglase umjesto vas.

Za većinu ljudi uBlock Origin dobra je opcija jer će blokirati oglase i na drugim web stranicama. Ako vam to ne odgovara, Blockify je dodatak za Chrome koji bi mogao dobro poslužiti u tu svrhu.

Kako sakriti oglase na Spotifyu na računalu?

Postoje dva načina za blokiranje svih oglasa u Spotifyevoj aplikaciji za operativni sustav Windows, ali imajte na umu to da ovi alati neće raditi s verzijom aplikacije Spotify u trgovini Microsoft Store.

Morat ćete preuzeti aplikaciju izravno sa Spotifyeve web stranice kako biste ih mogli koristiti.

BlockTheSpot će ukloniti audio, video i banner oglase iz Spotifyeve aplikacije. Također omogućuje skrivanje dugmeta Upgrade, a koji Spotify koristi da bi vas potaknuo na nabavku Premiuma. Ipak, i dalje nećete moći preuzimati glazbu ako ga koristite.

Ako tražite alternativu, isprobajte BurntSushi. Ključna razlika između ove dvije aplikacije je u tome što je BlockTheSpot modificirani klijent za Spotify koji omogućuje uklanjanje raznih dosadnih značajki, a BurntSushi je program koji presreće mrežne zahtjeve za blokiranje oglasa u aplikaciji.

U teoriji, BurntSushi bi trebao biti otporniji i dulje raditi.

Kako ukloniti oglase na Spotifyu na Macu i Linuxu?

Na Macu možete koristiti BlockTheSpot-Mac. Instalirajte aplikaciju Spotify, zatvorite je i slijedite upute na stranici GitHub za instaliranje programa za blokiranje oglasa.

Ako koristite Spotifyevu aplikaciju na Linuxu, možete isprobati Spotify-adblock - samo svakako provjerite je li kompatibilna s vašom distribucijom Linuxa prije nego što je instalirate.

Isključite oglase za Spotify na Androidu

Na svom Androidu možete jednostavno isključiti zvuk Spotifya kad god reproducira oglase. To nije savršeno rješenje za njihovo blokiranje, ali tišina je mnogo podnošljivija od dosadnih oglasa.

Da biste to postavili, preuzmite Mutify. Nakon što instalirate aplikaciju, idite na postavke Spotifya i uključite Device Broadcast Status. To će omogućiti Mutifyu da otkrije kada se oglasi prikazuju i isključi Spotify, piše Life Hacker.