ETO PRILIKE

Položite svoj prvi Microsoftov certifikat besplatno!

13.11.2014 u 14:27

Bionic
Reading

Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra – visoka škola za primijenjeno računarstvo pokreću novi ciklus akcije 'Moj prvi Microsoft certifikat' u sklopu koje srednjoškolci i studenti mogu posve besplatno polagati svoje prve Microsoftove certifikate

Ponuda MTA certifikata razlikuje se ovisno o tome radi li se o učenicima srednjih škola ili studentima.

Studenti mogu polagati ispite za certifikate iz područja Windows Server Administration Fundamentals (osnove upravljanja Windows Serverom), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije), Database Administration Fundamentals (upravljanje bazama podataka), Software Development Fundamentals (razvoj softvera) i HTML5 Application Development Fundamentals (razvoja aplikacija u HTML5).

Učenici srednjih škola mogu steći certifikate iz područja Software Development Fundamentals (razvoj softvera), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije) i Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows).


Microsoftovi certifikati su vodeći u svijetu po broju certificiranih pojedinaca, a po procjenama mnogih analitičara jedna su od ključnih prednosti prilikom zapošljavanja.

U ovom slučaju radi se o programu certificiranja za stjecanje titule Microsoft Technology Associate (MTA). Moći ćete i sami odabrati područje u kojem smatrate da ste najbolji i u kojem se želite dalje razvijati – programiranje aplikacija, računalne mreže, serverske tehnologije, baze podataka…

Učenici srednjih škola koji žele dokazati svoje znanje za Microsoft certifikat moraju se prijaviti za predtestiranje putem online ispita koji će biti provedeni u periodu od 1. do 14. prosinca, nakon čega će 20. prosinca polagati certifikacijski ispiti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku i Varaždinu.

Više informacija i prijavnicu potražite na web odredištu www.racunarstvo.hr/mta

Studenti koji su zainteresirani za polaganje MTA ispita moraju se prijaviti za predtestiranje, a prvih 300 kandidata koji ostvare pozitivan rezultat moći će polagati ispit u ispitnim centrima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu. Rok za polaganje online predispita je 19. studenoga u 23 sata.

Više informacija potražite na web odredištu www.algebra.hr/mpmc

Osigurani su i besplatni materijali za pripremu ispita, u obliku videosadržaja i materijala za e-učenje, dok će za studente biti organizirani i prijenosi pripremnih radionica uživo.