NAPOKON

WeTransfer ima rješenje za jednu od najvećih frustracija – istekle veze za preuzimanje

21.08.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Popularni servis za prijenos velikih datoteka online, WeTransfer, predstavio je novu značajku 'Spremi za kasnije' na svojoj mobilnoj aplikaciji, u pokušaju da riješi jednu od najvećih frustracija korisnika platforme – istekle veze za preuzimanje i dijeljenje datoteka

U utorak je WeTransfer, u pomalo zbunjujućoj objavi na X-u, napisao da korisnici mogu produljiti datum isteka do 30 dana u njegovoj mobilnoj aplikaciji, usto tvrdeći da 'veze WeTransfera više neće isteći'. Međutim tvrtka je kasnije pojasnila da će broj dana za produljenje datuma isteka ipak ovisiti o vašem planu. Ako korisnici ne koriste opciju spremanja, veze mogu isteći.

Naime pomoću opcije 'Spremi za kasnije' korisnici mogu produljiti datum isteka svojih veza do 30 dana spremanjem prijenosa izravno unutar mobilne aplikacije.

Produljenjem vremenskog okvira korisnici će imati više vremena za pregled ili preuzimanje datoteka na svojim uređajima ili ih proslijediti na svoju radnu površinu za kasniju upotrebu. Spremljeni prijenosi bit će organizirani unutar mobilne aplikacije radi lakšeg pristupa.

Ažuriranje predstavlja zgodno poboljšanje za kupce, posebno profesionalce u kreativnoj industriji koji često rade s velikim datotekama. Ranije je bilo uobičajeno to da korisnici propuste prozor za preuzimanje zbog isteklih veza.

Bending Spoons sa sjedištem u Italiji kupio je WeTransfer prošlog mjeseca, dodajući tu platformu portfelju aplikacija koji uključuje Evernote i Meetup. U vrijeme objave izvršni direktor WeTransfera Alexandar Vassilev rekao je da je WeTransfer prikupio 600.000 pretplatnika i 80 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u posljednjem desetljeću razvoja platforme.

Budući da 'Spremi za kasnije' označava početak novog poglavlja za platformu za prijenos datoteka, budućnost ostaje neizvjesna. Bending Spoons, naime, ima povijest restrukturiranja tvrtki nakon akvizicija, a učinci njezinog vlasništva na radnu snagu i cijene za kupce ostaju nejasni.