MOSTOVCI U OMIŠU

'Ako će Vlada pasti, to će se dogoditi najesen'

Bionic
Reading

Na svečanu sjednicu u povodu Dana Omiša stigli su najugledniji članovi Mosta, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, dogradonačelnik Metkovića Nikola Grmoja i saborski zastupnik Miro Bulj. Na svečanoj sjednici red iza uzvanika sjedili su gradski vijećnici među kojima i Ivan Škaričić, čiji je nedavni izbor za predsjednika omiškog HDZ-a potaknuo razdor na relaciji Domoljubna koalicija - Most i povlačenje omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića s funkcije predsjednika Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru

Saborski zastupnik Miro Bulj s pozornice je čestitao Omišanima dan grada. 'Ivan (Kovačić) je veliki čovjek, cijela Hrvatska mora biti ponosna na njega i na Omiš. Velike je stvari napravio u Omišu', rekao je Bulj najavljujući takve stvari i za Hrvatsku, izvještava Dalmatinski portal

Božo Petrov također je bio među čestitarima. Nije propustio indirektno bocnuti Škaričića.

'O Ivanu sam sve rekao kada je bio prosvjed i sve kaznene prijave koje su išle (10 kaznenih prijava protiv bivšeg gradonačelnika, op. a.). Drago mi je da sam ušao u cijelu priču i jer sam upoznao toliko krasnih ljudi, oni s kojima radite a znate da neće vam ništa napraviti iza leđa. Volio bi da u budućnosti Metković ima ovakvog gradonačelnika koji će se boriti. Nemojte mu dopustiti da ode', govorio je Petrov.

Petrov je kratko komentirao i stanje u Vladi, a suština njegova odgovora jest da preslagivanja unutar Vlade neće biti, dok prijevremeni izbori nisu isključeni, ako se ne bude radilo dobro.

'Prijevremeni izbori su mogući, ali mislim da se to neće dogoditi prije jeseni. Iza ljeta se izglasavaju svi bitni zakoni i, ako će Vlada pasti, to će se dogoditi tada', rekao je Petrov.

Kovačić: Najveće dno dna izašlo je opet na površinu

Gradonačelnik Ivan Kovačić kazao je da on nema ništa protiv HDZ-a. 'Ali, nadao sam se, kako su i obećavali, da će im Most poslužiti da pročiste ljude iz stranke. Međutim, vidjeli smo i na ovim izborima da je najveće dno dna izašlo ponovo na površinu, kazao je aludirajući na izbor Ivana Škaričića za predsjednika omiškog HDZ-a.

'Ja ću nastaviti ukazivati na probleme, kako kao gradonačelnik Omiša, tako i kao saborski zastupnik', obećao je Kovačić, javlja Dalmatinski portal. Slaže se da prolazi vrijeme i sigurno, kazao je, neće dugo čekati.

'Relković (Ivica, posebni savjetnik Petrova koji je podnio ostavku na tu dužnost, op. a.) je rekao da ako se nešto ne pokrene, bilo bi korektnije izbore napraviti što ranije da budući koji dođu imaju pravo raditi proračun prema svojim željama', jasan je Kovačić.

Prisnažio je tvrdnjom da ako Vlada ne funkcionira, bolje izbori odmah, iako bi za dobrobit države bilo bolje da profunkcionira. 'Ne funkcionira dobro, ni Sabor ne funkcionira. Može puno bolje', odgovorio je na upit kako funkcionira Vlada.