ministar obrane

Anušić otkrio kada počinje služenje vojnog roka i koliko će trajati

15.08.2024 u 20:30

Bionic
Reading

Ministar obrane Ivan Anušić otkrio je koliko će trajati obvezni vojni rok, s kojim se kreće od siječnja iduće godine, ali i hoće li u njegovom ministarstvu biti rezova zbog rebalansa državnog proračuna

"On će trajati dva mjeseca, počet će 1. siječnja 2025., i jednostavno sve što smo komunicirali s javnosti nastavljamo dalje raditi. Povećali smo plaće vojnicima, dočasnicima i časnicima, njihova materijalna prava ne samo kroz osobni dohodak nego i kroz dnevnice i sve na što imaju pravo", rekao je za RTL ministar Anušić.

Dodao je da opremaju i moderniziraju Oružane snage, te ih ustrojavaju na način kako se očekuje i kako je  dogovoreno sa saveznicima u NATO-u i vrhom NATO-a.

''Mislim da ćemo imati puno bolju, jaču i kvalitetniju sliku Oružanih snaga nego do sada. S ministrom financija razgovarali smo i došli do zaključka da u modernizaciji i opremanju Oružanih snaga nema prostora za štednju - to je stav Vlade i politike, jer okolnosti u kojima se nalazimo sigurnosno nam ne dopuštaju da na tome idemo štedjeti'', rekao je Anušić.