UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

Apokaliptično nevrijeme srušilo pozornicu festivala u Slovačkoj, 29 ozlijeđenih

15.07.2024 u 12:36

Bionic
Reading

U petak poslijepodne zapadni dio Slovačke pogodilo je apokaliptično nevrijeme, a najgore je prošla okolica grada Trenčina, gdje se održavao veliki glazbeni festival Pohoda. Najpotresnije snimke stižu upravo sa samog festivala, gdje se jedna pozornica urušila, a tom je prilikom ozlijeđeno 29 osoba

Organizatori su priopćili da se radilo uglavnom o lakšim ozljedama, ali da je jedna osoba zadobila prijelom kuka.

Oštećeni su i brojni šatori posjetitelja te štandovi s hranom i pićem, te je na mjestu održavanja festivala došlo do prekida napajanja električnom energijom, zbog čega su organizatori otkazali ostatak festivala koji je trebao trajati do nedjelje.

Na apokaliptičnim snimkama objavljenima na mreži X vidi se kako strahoviti vjetar nosi sve pred sobom, a posebno je uznemirujuća snimka koja kruži slovačkim medijima, a koja prikazuje sam trenutak rušenja pozornice.

'Prema dostupnim informacijama, pregled svih objekata nije mogao biti obavljen u roku kraćem od 24 sata, što onemogućuje nastavak festivalskog programa. Nakon pažljivog razmatranja vremena potrebnog za inspekciju sigurnosti festivalskih struktura, odlučili smo da moramo završiti Pohodu 2024.', napisali su organizatori na društvenim mrežama.

Festival Pohoda održava se od 1997. godine i najveći je glazbeni festival u Slovačkoj. Dosad je ugostio bezbroj svjetskih zvijezda, a na ovogodišnjem izdanju trebali su nastupati, među ostalim, Morcheeba, Royal Blood, Thievery Corporation i Black Pumas.

  • +5
Nevrijeme prekinulo Pohoda festival u Slovačkoj Izvor: Profimedia / Autor: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP / Profimedia

Inače, festival je 2009. pogodilo još gore nevrijeme u kojemu je jedna osoba smrtno stradala, a njih 52 je ozlijeđeno. Festival nerijetko prate polemike o sigurnosti lokacije bivše zračne luke, koja se nalazi u ravnici ispod lanca planina Tatre, gdje se često znaju razvijati jaki vjetrovi i olujna nevremena.

Lokalni mediji javljaju da državno odvjetništvo istražuje incident kao moguće kazneno djelo opće opasnosti.

Inače, u nevremenu na zapadu Slovačke u petak navečer 135.000 kućanstava privremeno je ostalo bez struje jer su električni vodovi oštećeni munjama i padom stabala. Oštećene su i željezničke pruge na jugu zemlje.