GAMEREPORT

Assassin's Creed: Brotherhood

26.11.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Stigla je jedna od najiščekivanijih igara godine! Međutim, toj se činjenici neće veseliti svi igrači. Zašto? Saznajte u našoj recenziji

Assassin's Creed: Brotherhood svakako je jedna od najiščekivanijih igara godine. To ne treba čuditi budući da je Ubisoft na prvom i drugom dijelu zgrnuo veliku količinu novca i slave. Međutim, Brotherhood je kontroverzan i to iz dva velika razloga. Prvi je taj da se on ni u kojem slučaju ne može doživjeti kao Assassin's Creed 3. O ne, ovo je više set dodatnih misija za Assassin's Creed 2. Naime, protagonisti su isti, lokacije su iste i vrijeme radnje je gotovo isto. Ne kažemo da u Brotherhood nije uložen golemi budžet i kreativni trud, ali ovdje ćete dobiti još malo - istoga. Bili bismo puno sretniji da je rekreirano neko posve drugo povijesno razdoblje, a ne da se stvari rade po principu copy paste.

 

Drugi problem je malo prizemnije i malo bezobraznije naravi. Svi su očekivali da će se igra istovremeno lansirati za konzole i PC. To se, kao što znate, nije dogodilo jer je PC inačica odgođena za prvu polovicu 2011. godine. Nadamo se samo da će se pojaviti prije izbijanja Trećeg svjetskog rata. Uglavnom, za sada Brotherhood možete igrati samo na Playstationu 3 i Xboxu 360. A kad smo već kod toga, moramo reći da igra danas djeluje pomalo zastarjelo i konzolaški ograničeno. Da, grafički engine je ostao više manje nepromijenjen. Neke teksture su razmuljane, neki objekti previše uglati. Međutim, ono što je napravljeno s engineom koji je bio na raspolaganju je ipak grandiozno.

 

Naime, poznate rimske strukture, ali i dobar dio ostatka grada napravljeni su do zadnjega detalja. Igra stoga ponekad izlgeda kao virtualni, interaktivni sat povijesti. Tom uvjerljivom dojmu pomaže i odličan voice acting te sva hrpa ostalih detalja koji vas uvlače u Eziov svijet. Nadalje, svi su ostali elementi poboljšani i rafinirani na ovaj ili onaj način. Čini se da je dosta truda uloženo u analiziranje igraćih prigovora i sugestija. No i uz svo to poliranje, u Brotherhood su se uvukli neki neugodni bugovi za koje se nadamo da će biti 'ispeglani' u jednom od nadolazećih patcheva. O svemu ostalome se možete informirati u našoj video recenziji.

 

Sve u svemu, Assassin's Creed nas nije razočarao svojom kvalitetom, detaljnošću i ponajviše dužinom. Da, ovo ćete igrati tjednima ako želite istražiti svaku pukotinu i skrivenu sitnicu. Ipak, bili bismo puno sretniji da je Assassin's Creed evoluirao i da smo Brotherhood mogli nazvati punokrvnim nastavkom. Drugi put. Sto posto, drugi put

 

Video recenzija