NAPOKON I NA PC-U

Assassins Creed: Brotherhood

30.03.2011 u 08:25

Bionic
Reading

Assassin's Creed: Brotherhood, treći nastavak u franšizi, na tržištu se pojavio još u studenome 2010. godine, no samo na konzolama Xbox 360 i PlayStation 3. Dakako, to je razočaralo sve ljubitelje serijala koji su igru željeli zaigrati na svojim računalima, no iz Ubisoft Montreala ubrzo je najavljeno da će se igra na platformi Windows pojaviti već u ožujku, i to s brojnim poboljšanjima

Stigao je ožujak, a s njim i PC verzija Brotherhooda, a mi donosimo kratak pregled poboljšanja koju ta verzija ima nad verzijama za konzole. Prije svega valja spomenuti da PC verzija potpuno besplatno donosi dodatne sadržaje koji su izašli nakon izlaska same igre, a koje su vlasnici konzola morali platiti.

 

Animus Project Update 1.0

 

Prvi Animus Project Update donio je jedan novi mod i potpuno novu mapu za multiplayer komponentu. Radi se o Advanced Alliance modu koji je zapravo tek nešto izmijenjena verzija Alliance moda namijenjena igranju za tri tima po dva igrača.

 

Update je donio i mapu pod nazivom 'Mont Saint-Michel' koja je smještena u Normandiju u Francuskoj.

 

Animus Project Update 2.0

 

Kao i prethodni update, i drugi je donio jedan potpuno novi mod i mapu, oboje za multiplayer. Novi mod pod nazivom 'Chest Capture' namijenjen je igranju za dva tima od po tri igrača. Jedan od timova igra kao 'Hunters' tim, a drugi kao 'Protectors' tim. Logično, Hunteri za cilj imaju pokrasti sadržaj kovčega razmještenih po određenoj mapi, dok je cilj Protectora spriječiti Huntere u njihovom naumu.

 

Nova mapa koju je ovaj update donio zove se 'The Pienza Map' i koncipirana je na način da omogućuje iznimno brzo kretanje, ali i skrivanje u masi na prepunim trgovima.

 

The Da Vinci Disappearance

 

The Da Vinci Disappearance je prvi punokrvni DLC za AS: Brotherhood koji se u obliku downloada za vlasnike konzola pojavio početkom ožujka. Dok su prethodni Animus Project updateovi donijeli tek nove multiplayer zadržaje, ovaj DLC donosi još nekoliko sati gameplaya u singleplayeru i to kroz čak osam potpuno novih misija, dvije nove lokacije i čak desetak achievementsa. 

 

Radnja DLC-a odvija se nakon iznenadnog i misterioznog Da Vincijevog nestanka, nakon čega njegov asistent Salai i Ezio kreću u njegovu potragu koja ih vodi na novu lokaciju u Rimu, a ostatak jednostavno saznajte sami...

 

Što se multiplayera tiče, The Da Vinci Disappearance donosi dva nova moda, jednu novu mapu i četiri nova lika.

 

 

 

Tehnička poboljšanja

 

Osim sadržajno, PC verzija igre poboljšana je i s tehničkoga aspekta, a tomu svjedoči i sama činjenica da igra za PC nije tek port s konzole, nego je razvijana odvojeno od verzija za konzole. Zbog toga je igra u stanju iskoristiti i najjači hardver, a u nju su implementirane i tehnologije poput AMD Eyefinityja koja omogućuje prikaz na više ekrana te podrška za nVidija 3D Vision.

 

Kao i njegovi prethodnici i Brotherhood koristi DirectX 9, a autori su vrijeme od izlaska verzije za konzole iskoristili prije svega za optimizaciju enginea i ispravljanje bugova, dok grafička komponenta nije značajnije mijenjana. Ipak, PC igrači uživat će u mnogo većim rezolucijama, detaljnjijem okolišu, sjenama i vodenim površinama te naravno – većem broju sličica u sekundi.

 

Razlike između PC i Xbox 360 verzije

Eto, bile su to razlike koje izdvajaju PC verziju igre. S tehničke strane one svakako postoje, no ne radi se ni o kakvim drastičnim poboljšanjima jer Assassin's Creed: Brotherhood je ionako najljepša sandbox igra koja je dostupna na tržištu. Naravno, svakako pozdravljamo potez Ubisofta koji je u PC verziju implementirao sve dodatne sadržaje za koje su vlasnici konzola morali izdvojiti novac.

 

Kako biste pak saznali informacije o samoj igri, pogledajte našu video recenziju verzije za PlayStation 3.