OPTIMIZAM U SPLITU

Balić očekuje pobjedu Hajduka u derbiju

28.09.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Nekadašnji golman Hajduka, danas član stožera U-17 reprezentacije Hrvatske Vladimir Balić nada se kako će njegov Hajduka odigrati dobru utakmicu i vratiti se iz Maksimira s punim plijenom

Utakmice Hajduka i Dinama najveća su poslastica kada je u pitanju HNL. Utakmice u kojima svaki pojedinac daje sve od sebe, utakmice koje dugo ostaju u pamćenju. Tako i nekadašnji golman Hajduka pamti brojne derbije u kojima je branio, a najdraži mu je onaj iz 2004. u kome je njegov Hajduk na Poljudu deklasirao Dinamo 3:1.

'Briljirao je Dean Računica, a počasni gol za Dinamo postigao je Niko Kranjčar. Bilo je to neposredno nakon što smo ispali od Rome, te smo sezone slavili u derbiju i osvojili prvenstvo. Posebno mi je drag jer sam vraćen na gol i dobro sam branio do kraja. Uoči i nakon utakmice u gradu je bila velika euforija a mi smo odigrali jednu od najboljih utakmica i u malo vremena deklasirali Dinamo' prisjetio se Balić.

Iako je Dinamo u subotu nesporno veliki favorit za pobjedu, Balić vjeruje u mladu momčad trenera Miše Krstičevića. 'Derbi je uvijek derbi, Hajduk će siguran sam izaći hajdučki i odigrati kako treba. Bez obzira na poziciju na ljestvici i odnos snage momčadi, Hajduk u Maksimiru uvijek ide na pobjedu jer je to stvar prestiža. Nadam se da će to ovoga puta i ostvariti. Utakmica je otvorena, ako momci daju sve od sebe, vjerujem u uspjeh, jer mi imamo taj dišpet i brojnije navijače od Dinama. Upravo u tome vidim našu prednost.'

Subotnji derbi mogli bi obilježiti debitanti jer su i Ćaćić i Krstičević priključili momčadima dvojicu kadeta, Alena Halilovića i Josipa Bašića. Obojica igraju za U-17 reprezentaciju, u čijem stožeru brigu o formi vratara vodi Vlado Balić. 'Obojica su sjajni igrači i veliki talenti. Volio bih da dobiju priliku i zaigraju jer su oni budućnost, ne samo Dinama i Hajduka, nego i reprezentacije Hrvatske. Uvijek se sjetim izreke Blaže Sliškovića koji je rekao: 'Tko zna, zna i u cipelama'. A ovi momci znaju.

Za kraj je ponudio i svoju prognozu. 'Nadam se pobjedi Hajduka, neka bude minimalnih 1:2, a golove za Hajduk neka postignu Bencun i Kiš. Na ubačaj Bašića'.