AFERA SALMONELA

Beljak Tolušiću: Hajde, frajeru, zatvori trgovačke centre!

01.12.2016 u 11:40

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak za N1 je progovorio o aktualnom stanju u HSS-u, ali i o aferi salmonela. 'U zadnjih deset dana imate zatvaranje lokala u kojima su ulovljeni gosti da puše na terasama. Ako Tolušić ima dobre namjere, neka zatvori Konzum, Billu, Lidl, Kaufland i druge trgovačke centre u kojima je pronađena salmonela. Hajdemo da vidimo, frajeru, ja bih to napravio', kazao je

Beljak je potvrdio da će se najvjerojatnije kandidirati za gradonačelnika Samobora. Što se izbora za gradonačelnika Zagreba tiče, Beljak kaže da će u metropoli možda imati svoga kandidata. Za N1 kaže da se s Milanom Bandićem družio jer on ima vikendicu u Samoboru, no da u politici nema prijateljstva.

Na pitanje hoće li ga podržati za gradonačelnika, Beljak kaže. U ovom trenutku vrlo teško. A SDP-ovog kandidata? 'Mislim da će biti jedna koalicija, a u kojoj će biti i HSS.' To je, kaže, njegova vizija. 'Vode se određeni razgovori i postoji određena intencija, mislim da bi bilo dobro da imamo zajedničkog kandidata', dodaje.


Zanimljiv odgovor Beljak je dao na pitanje gdje je danas HSS. 'Mi smo izvorna hrvatska politička stranka, svi ostali su uzurpatori u funkciji stranih sila, od istoka do zapada, od komunista do ustaša. HSS je jedina hrvatska ideja, cijelo nas vrijeme pritišću oni koji su u zadnjih 25 godina uništili državu. Bili smo Amerika za Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Češku, a pogledajte gdje su danas te države, a gdje smo mi? Vodila se antihrvatska politika cijelo vrijeme, vodili su je trgovački lobiji, uvozni lobiji, i strane službe koje i dalje nas svađaju sa Srbima, stavljaju nas na prvu liniju fronte. HSS je protiv svega toga i zato nas žele uništiti', misli.

Komentirao je i aferu uvozom neispravnog mesa i salmonelom. 'To je rezultat politika uvozničkog lobija koji je uništio domaću proizvodnju, to je rezultat svega nevaljanog kroz 25 godina, koje se da vraća kroz lošu hranu, kroz smeće iz cijelog svijeta, koje završava na policama hrvatskih dućana, to je ta hrvatska politika napravila, a to sada treba mijenjati. Vidim da ministar Tolušić ima dobru volju', kaže.
Pita se zašto se zatvara lokale u kojima se kršio Zakon o pušenju dok se u isto vrijeme ne zatvaraju trgovački centri u kojima je pronađena salmonela.

'Hajde da vidimo, frajeru, ja bih to napravio. Na slabima se možete iživljavati, na našim ugostiteljima zbog minornog prekršaja, ali, hajde, zatvorite velike trgovačke centre. Budite frajeri, nemojte više govoriti, počnite, djelovati… Pošaljite inspekciju i policiju, imate smrtni slučaj, napravite istragu, oblijepite trgovački centar gdje je pronađena salmonela trakama i zatvorite ga na 10 dana', kaže Beljak.