MANJE JE VIŠE

Bethesda već planira DLC sadržaje za Skyrim

30.06.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Iako njihov grozničavo iščekivani RPG dolazi tek krajem godine, Bethesda već sada planira DLC sadržaje za Skyrim kojih će, kako kažu, biti manje no što ih je imao Fallout 3

Nakon što je scenom prohujao izvrsni The Witcher 2, Skyrim je trenutno najiščekivaniji RPG naslov za ovu godinu. Nije ni čudo, radi se o najnovijem The Elder Scrolls naslovu čiji je posljednji nastavak Oblivion po mnogima podbacio na mnogo polja. Stoga je Bethesda odlučila krenuti od temelja i kreirati potpuno novi engine koji će zamijeniti zastarjeli i bugoviti Gamebryo.

 

Iz prvih gameplay videomaterijala koji su objavljeni jasno je da će igra izgledati fantastično iako će se bazirati na DirectX 9 tehnologiji i biti prilagođena prije svega konzolama. Iz Bethesde najavljuju da između verzija za PC i konzole neće biti nikakvih razlika osim vjerojatno u razlučivosti tekstura.

 

Također, danas su iz Bethesde progovorili i o DLC sadržajima za Skyrim koji su već u planu. 'Zasad mogu reći da planiramo manju količinu DLC sadržaja, no oni će biti znatno sadržajniji od onoga što smo dosad prakticirali. S Falloutom 3 napravili smo popriličan kaos. Napravili smo mnogo DLC-ova, no sada planiramo manji broj i želimo da njihov opseg bude blizu opsegu punokrvnih ekspanzija', izjavio je Todd Howard u intervjuu za Ausgamers.com. Objasnio je i da će se sadržaju DLC-ova moći pristupiti tek nakon što se završi glavni quest u Skyrimu, što je također pouka koju su izvukli iz Fallouta 3 čijim se DLC sadržajima moglo pristupiti i prije dovršetka glavne priče.

 

Izlazak The Elder Scrolls V: Skyrima najavljen je za 11. studenoga 2011, i to za PC, PS3 i Xbox 360.

 

Predivni svijet Skyrima