umorni predsjednik

Bidenu treba više sna, neće zakazivati događaje iza 20 sati

04.07.2024 u 22:21

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden rekao je demokratskim guvernerima tijekom sastanka u Bijeloj kući u srijedu da je dio njegovog budućeg plana prestati zakazivati ​​događaje nakon 20 sati kako bi mogao više spavati, kazala su tri izvora upućena u njegove komentare CNN-u.

Primjedbe o kojima je prvi izvijestio The New York Times, došle su u trenutku dok je 81-godišnji Biden nastojao uvjeriti skupinu od više od 20 državnih čelnika u svoju sposobnost da porazi bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom i učinkovito vlada zemljom još četiri godine.

Bidenov komentar frustrirao je nekoliko guvernera u prostoriji, rekli su izvori za CNN, i to je jedan od razloga zašto su neki od sudionika rangirani u izjavi o lojalnosti i entuzijazmu koju je Bidenova kampanja podijelila u četvrtak.

Bijela kuća nije odmah komentirala ono što je predsjednik rekao. Bidenov pomoćnik u kampanji tvrdio je da je Biden, osim što je radio pripreme za raspravu u tjednu nakon svoja dva putovanja u Europu, bio angažiran na satima službenog posla uz sate rada na kampanji.

Biden je također uputio šalu guvernerima koja nije dobro prošla: "Dobro sam - ali ne znam za svoj mozak." Jen O'Malley Dillon, šeficaBidenove kampanje, rekla je da se predsjednik "očito šalio, a zatim rekla: 'Šalu na stranu'."

Nakon Bidenovog lošeg učinka tijekom CNN-ove predsjedničke debate prošlog tjedna, neki su demokrati počeli pozivati ​​predsjednika da odustane od utrke i tako su doveli Bijelu kuću u situaciju da se bori kako bi uvjerila skeptike unutar stranke i glasače. U danima nakon toga, dužnosnici administracije pružili su zbunjujuća i proturječna objašnjenja dok su pokušavali prikazati nastup koji je pogoršao zabrinutost birača oko Bidenove dobi.

Za to vrijeme Donald Trump likuje.

Debata Joe Biden - Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia