FILMOVI POGLUPJELI ZBOG VIDEOIGARA

Billy Bob Thornton ne voli gaming industriju

25.11.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Vjerojatno ste već sto puta pročitali kako tvrdimo da jedna ili druga konzola ubijaju PC gaming. E, pa Billy Bob Thornton tvrdi da gaming uništava njegov posao

Američki glumac je u nedavnom intervjuu izjavio kako igre na neki način formiraju globalni ukus što se filmova tiče. Općenito je poznato da ovih dana Hollywood izbacuje daleko više trivijalnih akcića i toalet-humor komedija nego inteligentnih filmova. Upravo zbog toga je, čini se, gospodin Thornton odlučio optužiti gaming.

 

Naime, prema njegovom mišljenju puno filmova ovih dana napravljeno je kao da im je glavna inspiracija videoigra. Previše usputnog nasilja, 'zabavnog ubijanja' i eksplozija ubija umjetnost u kinematografiji. Ovo nipošto ne znači da ima manje filmova nego što ih je prije bilo, već da su samo gluplji nego prije.

 

Upravo tako.

 

Ako nas pitate, do neke mjere se i slažemo s ovime. MTV i gaming su uvelike debilizirali filmove u zadnje vrijeme. Osim toga, uzmemo li u obzir kako glazba, televizija, igre i filmovi zapravo spadaju u isti koš, potpuno nam je jasno da više ili manje direktno utječu jedni na druge.

 

Vrhunac MTV intelektuale: Jersey Shore