2:2 U VINKOVCIMA

Borbena Cibalija iščupala bod protiv Dinama

03.12.2011 u 18:49

Bionic
Reading

U posljednjoj subotnjoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige Dinamo je na gostovanju u Vinkovcima odigrao neriješeno 2:2 sa Cibalijom koju je od poraza spasio Kresinger u 87. minuti

Cibalia – Dinamo 2:2

Od prvog sučeva zvižduka gledatelji u Vinkovcima mogli su gledati vrlo zanimljiv dvoboj. Dinamo je u Vinkovce došao zaključiti polusezonu pobjedom, dok s druge strane domaćini nisu željeli poraz na oproštaju od svojih gledatelja.

Već u uvodnim trenucima utakmice vidjeli smo nekoliko vrlo dobrih akcija i prilika s obje strane. Prvo je u četvrtoj minuti Cibalija kreirala krasnu akciju koju je završio neprecizno glavom Kresinger, no ispostavilo se da je napadač vinkovačke momčadi bio u zaleđu. U 15. minuti isti igrač se odlično oslobodio Vide te pucao iz prve, no njegov udarac je fijuknuo pored gola.

Kako je vrijeme prolazilo i 'modri' su se probudili, pa je tako u 19. minuti Sammir iz slobodnjaka pogodio vratnicu. I kada je izgledalo da se zagrebački sastav zahuktao, domaćini postižu pogodak. Igrala se 20. minuta kada je Dinamova obrana nespretno reagirala, do lopte je došao Vitaić i krasno proigrao Koledića koji krasnim udarcem matira Kelavu i donosi Cibaliji prednost.

Protiv vinkovačke momčadi posebno inspiriran bio je Sammir, no njegovi udarci nikako nisu mogli pronaći put do mreže, a u 25. minuti drugi put je pogodio vratnicu. Nakon pogotka Cibalija je odlučila prijetiti iz kontranapada, dok je Dinamo sve više pritiskao, svjestan da jedino ako ubace u 'veću brzinu' mogu slomiti neugodnog suparnika.

Na poluvremenu je trener Jurčić napravio odmah dvije izmjene te umjesto Tomečaka i Alispahića ubacio Kovačića i Krstanovića, što se pokazalo  izvrsnim rješenjem. Samo devet minuta nakon ulaska u igru Kovačić je nakon prekrasnog solo prodora pogodio za izjednačenje.

Dinamov pogodak nije uzdrmao domaćina koji je i dalje po istom receptu – protunapadi, prijetio 'modrima'. Opasan po obranu hrvatskog prvaka bio je posebice Kresinger, koji se nekoliko puta izvrsno oslobodio svojih čuvara, no ipak ni jednom nije uspio završiti akciju onako kako je htio.

S druge strane, Dinamovi nogometaši su u drugom poluvremenu igrali puno aktivnije i agilnije te su svoj trud naplatili u 75. minuti kada je silovitim udarcem iz slobodnjaka Ibanez donio vodstvo Dinamu.

Iako se činilo da bi domaćini nakon ovog preokreta Dinama mogli pasti psihički, to se nije dogodilo. Cibalija je nastavila poput ose napadati i onda u 87. minuti Kresinger nakon ubačaja Vitaića postiže pogodak za konačnih 2:2. Zadnje minute utakmice bile su izuzetno napete, u kratkom vremenu redale su se izgledne prilike na obje strane, no ipak nije došlo do promjene rezultata.