predsjedništvo hdz-a

Božinović o dekriminalizaciji prostitucije: Dok se ne postigne dogovor, nećemo u javnost

24.06.2024 u 17:24

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak, referirajući se na napise o dekriminalizaciji prostitucije, da međuresorna radna skupina radi na izradi novog Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira koji će bit prilagođen današnjem vremenu

"Postoji međuresorna skupina koja je prvo krenula s radom na izmjenama Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira, kasnije su vidjeli da je zakon u većem dijelu zastario, odnosno da ga treba prilagoditi današnjem vremenu, stoga su odlučili krenuti u izradu novog zakona", rekao je ministar uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje je li dekriminalizacija prostitucije najbolje rješenje, Božinović je odgovorio da ne želi u ovoj fazi ništa govoriti u javnosti.

"Članovi radne skupine dogovorili su se da, dok ne postignu dogovor, neće ići u javnost. Naravno, prije svega to mora ići prema vladi, a onda ide u proceduru koja uključuje javno savjetovanje", kazao je.

Prema pisanju medija, novi će zakon uvesti tzv. švedski model kada je riječ o prostituciji, što znači da će se kažnjavati samo klijenti, odnosno kupci seksualnih usluga.

  • +11
Dolazak članova na širu sjednicu Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

No, Božinović nije htio potvrditi te navode.Tek kada prijedlog novog zakona, koje će Ministarstvo unutarnjih poslova uputiti vladi, može se govorit o zakonskim rješenjima, dodao je ministar.

sve osim nogometa

Učitavanje...