2,5 MILIJUNA KUNA

Braća Sharbini 'čestitkom' šokirala Hajduk

08.05.2012 u 21:22

Bionic
Reading

Posljednjih mjeseci u Hajduku ne mogu mirno spavati. Razlog su brojna dugovanja. Svaki tjedan u klub stigne neka financijska 'čestitka', a nova je od njihovih igrača - braće Sharbini

Novi šok na Poljudu čija se uprava već dugo vremena koprca u dugovima, a prostora za manevar je sve manje. Iako se je predsjednik Hrvoje Maleš pohvalio kako pravno nemaju dugova prema braći Sharbini, izgleda da to baš nije tako.

Kako piše 24 sata, Ahmad i Anas su klubu poslali račun prema kojem potražuju čak 2,5 milijuna kuna na ime neisplaćenih plaća za ovu godinu. Naime, braća su pristala na potpis odgode kako bi Hajduk dobio licencu za sljedeću sezone, ali su ovim potezom aktivirala mogućnost da s Poljuda odu u ljeto bez odštete ukoliko im dug ne bude isplaćen.

Ako bi braća iz Hajduka odlepršala poput Tomasova bio bi to novi veliki udarac za praznu Hajdukovu blagajnu, jer je Maleš samo za Anasa priznao kako očekuje najmanje tri milijuna eura.

Popis onih kojima Hajduk duguje je velik, potraživanja imaju bivši trener Krasimir Balakov i njegovi pomoćnici, još jedan bivši strateg Blaž Slišković, španjolska agencija AFIS, NK Šibenik, obitelj Pokrovac, bivši zaposlenici i igrači Vejić, Matković, Cicarelli, Kalinić, klub nije isplatio djelatnicima još nijednu plaću u 2012., a tu su i neplaćene kazne Disciplinskoj komisiji zbog navijača.

Crna budućnost za klub kojeg je u zadnjih nekoliko financijskih kriza spašavao poduzetnik Jako Andabak, no ni on nije dovoljan kako bi se pokrila 'rupa' od više od 30-35 milijuna kuna.