Brancini sa salatom od koromača, rotkvica i ružičastog grejpa
SASTOJCI:
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žličice sjemenki koromača
4 manje glavice svježeg koromača
2 vezice rotkvica
4 ružičasta ili crvena grejpa
1 češanj češnjaka
sol i svježe mljeveni papar
300 g mlade rikule
brancin Cromaris
PRIPREMA:
Filetirajte brancine i odstranite kožu i kosti. Zarolajte ih i učvrstite čačkalicama. Dobro posolite i pokapajte maslinovim uljem. Kuhajte na pari 5-7 minuta, dok meso ribe ne pobijeli.
Zagrijte maslinovo ulje sa sjemenkama koromača, dok sjemenke ne puste aromu i ne dobiju zlatnu boju. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
Razrežite glavice koromača na četvrtine i odstranite tvrdu sredinu. Narežite koromač uzdužno na vrlo tanke ploške. Narežite rotkvice na vrlo tanke ploške i pomiješajte s koromačem. Odrežite koru, zajedno s bijelim dijelom s grejpa i zarezujući između membrana, izdvojite segmente, zajedno sa sokom. Pomiješajte s koromačem i rotkvicom.
Procijedite ulje da uklonite sjemenke.
Nasjeckajte češnjak vrlo sitno. Umiješajte u ulje, zajedno sa 5 žlica soka od grejpa, solju i svježe mljevenim paprom.
Stavite na svaki tanjur malo rikule, koromača, rotkvica i grejpa. Na to položite ribu i prelijte s malo umaka.