zaključen stečaj

Braniteljska zadruga 'Nepokoreni grad' briše se iz sudskog registra

11.09.2024 u 10:09

Bionic
Reading

Trgovački sud u Osijeku donio je odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja Braniteljske zadruge "Nepokoreni grad" te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta zadruga brisati iz sudskog registra

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je u lipnju zaprimljen zahtjev Financijske agencije (Fina) za provedbu skraćenog stečaja nad Braniteljskom zadrugom "Nepokoreni grad" zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 962 eura.

Braniteljska zadruga "Nepokoreni grad" je, prema sudskom registru, osnovana u listopadu 2019. Upravitelj je Srećko Josić, a sjedište joj je u osječkoj Vukovarskoj ulici.

Kao predmet poslovanja navedeno je više od osamdeset djelatnosti – od kupnje i prodaje roba i pružanja usluga u trgovini, oplođivanja domaćih životinja, auto-taksi prijevoza, poslovanja nekretninama, savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem pa sve do pružanja medijskih usluga televizije i radija i objavljivanja audiovizualnog i radijskog programa.

U sklopu toga, još 2018. bio je pokrenut i Braniteljski radio "Nepokoreni grad" kojega je glavni urednik, ujedno i upravitelj zadruge Srećko Josić, predstavio kao medijsku "pozitivnu priču za branitelje i hrvatske građane". Braniteljski radio bio je donedavno dostupan na adresi branitelji.eu.