Manje čučanja, više plesanja

Bungie se želi riješiti negativne interakcije

08.08.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Online pucačine mogu biti veoma toksična okruženja koja nagrađuju loše ponašanje, a Bungie želi to promijeniti novim socijalnim implementacijama koje planira za Destiny

U intervjuu za Edge, tehnički direktor Bungiea Chris Butcher rekao je da developeri rade na nagrađivanju igrača za pozitivno socijalno ponašanje.

'Ako pogledate na online gaming unatrag zadnjih deset godina, glavna tema bili su muški adolescenti koji su pucali jedni po drugima i zatim radili svakakve stvari tijelima mrtvih protivnika. To izranja iz dizajnerskih odluka koje privlače community i popularno je kod mnogih igrača' rekao je Butcher.

 

 

Butcher želi da implementacija in-game gesti poput mahanja i plesanja ohrabri više suradnje i prijateljstva, a manje agresije i neugodnog ponašanja.



'Mislim da toksično ponašanje nikad ne možete potpuno izbaciti iz igre, no možete ih spriječiti da ne uništavaju iskustvo igranja drugima. Igračima date alate koji potiču međusobno pozitivno ponašanje, a ukoliko netko odluči prema vama biti negativan, ne može narušiti vaše online iskustvo'.