POČELE PRIPREME

Čak 37 igrača na prozivci Hajduka

07.01.2013 u 10:22

Bionic
Reading

U ponedjeljak ujutro je na Poljudu trener Mišo Krsičević obavio prvu prozivku igrača s kojima će krenuti u proljetni dio sezone. Na popisu nema iznenađenja, ali ni pojačanja iz Brazila, koji bi se trebali naknadno priključiti momčadi

Iako se treneru Hajduka na prvu prozivku odazvalo 37 igrača, Andrijašević, Bašić, Bencun, Blažević, Caktaš, Caput, Čukelj, Džoni, Elez, Hajder, Jakoliš, Jonjić, Jozinović, Kalinić, Kiš, Kovačić, Ljubičić, Maglica, Maloča, Mikanović, Milić, Milović, Nižić, Obšivač, Oremuš, Ozobić, Pašalić, Radošević, Stipica, Stojanović, Sušić, Tomaš, Tomašević, Tomičić, Vršajević, Vugdelija i Lima, te Slavko Bralić iz Solina, koji će se probati nametnuti.

Na popisu su još Steven Peter Luštica (stiže iz Australije, priključit će se tijekom ponedjeljka) te Ivan Vuković (stiže iz Crne Gore). Dodajmo kako su dva igrača u kampu HNS-a (Ante Kušeta i Tonći Mujan) te tako dolazimo do brojke od čak 42 nogometaša.

Krstičević je najavio kako će taj broj do polaska u Tursku pasti na optimalnih 26 imena.

'To je optimalna brojka, do koje ćemo brzo doći. Uključili smo i neke mlade igrače kao nagradu za dobar rad u prošlosti, Ivan Vuković će nam se priključiti u utorak zbog pravoslavnog Božića, a istog dana stiže i Steven Luštica. Očekujemo da Mario Jelavić u utorak potpiše ugovor i priključiti se treninzima' kazao je Krstičević, koji još uvijek od sportskog direktora Sergija Krešića očekuje pojačanja.

'Puno se pričalo tijekom pauze o novim igračima i odlascima, no mi ćemo se suzdržati od komentara dok se nešto ne dogodi. Nisam pobornik da se priča o dolascima. A što se tiče prodaja, znate kakva je naša financijska situacija, da nije nimalo vesela i da ćemo morati neke igrače prodati. Uspjeli smo riješiti neke probleme, no do kraja ožujka moramo dovršiti još neke, a jedan od načina je prodaja. Za sada nema konkretnih ponuda, sve je na usmenim dogovorima' kazao je sportski direktor Sergije Krešić i dodao kako rade na pojačanjima, ali je pitanje kako dovesti pojačanje bez novca.

Kapetan Mario Maloča riješio je ozljedu palca, ali ne i pitanje transfera. U Dinamo nije želio a inozemnih ponuda nema. 'Dinamu sam poručio kako je Hajduk jedini hrvatski klub u kome mogu igrati i da je za mene jedina opcija inozemstvo. No prave ponude još nema. Znači ostajem u Hajduku s kojim želim osvojiti Kup. Nećemo ništa obećavati, kao što nismo obećavali ni prije početka jesenskog dijela sezone ali ušli smo u polufinale Kupa i želimo otići do kraja' kazao je Maloča.