n/a

Carbonara s poširanim jajetom

01.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovu tjesteninu možete pripremiti u trenu. Poširano jaje ovom carbonara umaku daje posebnu notu

SASTOJCI:

8 tankih feta pancete
500 g špageta
40 g maslaca
75 g parmezana, svježe naribanog
3 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog
4 jaja
svježe mljeveni papar

PRIPREMA:

Na laganoj vatri na tavi pržite fete pancete dok ne postanu hrskave. Izvadite ih iz tave da se ocijede na kuhinjskom papiru.
Skuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi dok nisu al dente. Izvadite ih u drugu posudu, a vodu ostavite da ključa. Odvojite 200 ml vode u kojoj su se kuhali špageti.
U tavu u kojoj ste pržili pancetu dodajte maslac i pustite da se rastopi. Dodajte tjesteninu, vodu koju ste odvojili, sir, papar po ukusu i kuhajte, miješajući dok tijesto ne upije gotovo svu tekućinu. Dodajte razmrvljenu pancetu i vlasac.
U međuvremenu, razbijte 4 jaja u zasebne šalice i oprezno ih ulijte u kipuću vodu. Kuhajte oko 3 minute, tako da žumanjak bude mekan.
Servirajte špagete s poširanim jajetom na vrhu i pospite ga s malo vlasca.