vremenska prognoza

Čeka nas neumorna kiša, pred kraj dana moguć i snijeg

13.01.2018 u 09:03

Bionic
Reading

Iako je jučer i danas hladnije nego što je bilo proteklih toplih dana, temperatura će tek u idućim danima poprimiti vrijednosti primjerene godišnjem dobu. Barem nakratko.

Sutra se temperatura još neće zamjetno sniziti u odnosu na današnju. Na Jadranu će puhati bura i bit će većinom sunčano za razliku od kopna gdje će biti kao i danas. Utjecaj ciklone s juga sutra će biti slabiji, a s istoka će iz velike anticiklone u obliku hladne početi pritjecati još hladniji zrak ne odveć bogat vlagom.

U takvim okolnostima u subotu u Slavoniji i Baranji uglavnom suho, a moguća su i kraća sunčana razdoblja. Puhat će slab i umjeren istočni i jugoistočni vjetar, osobito u Podunavlju. Temperatura od 2 stupnja ujutro do 6 danju.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a prema kraju dana u sjeverozapadnim je krajevima moguća slaba susnježica i snijeg, osobito u višim predjelima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom između 2 i 6 stupnjeva. Sutra u gorskim predjelima malo hladnije uz susnježicu i snijeg, osobito u Gorskom kotaru i na Kapeli gdje je moguć i tanji snježni pokrivač jer će temperatura biti oko 0.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz više oblaka podno Velebita gdje će bura imati olujne udare. Drugdje bura umjerena do jaka, a temperatura zraka većinom od 6 stupnjeva ujutro do 11 danju. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčanije nego danas.

Prevladavat će sunčano, a puhat će umjerena do jaka bura uz većinom umjereno valovito more. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, najviša dnevna između 10 i 15 stupnjeva.   Podjednaka temperatura te umjerena do jaka bura sutra i na jugu zemlje gdje će biti pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. Krajem dana porast naoblake i mogućnost kiše.

  • +12
Gorski Kotar okovan ledom i snijegom Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL