pokušaj atentata

Čelnici republikanaca i demokrata užasnuti, Musk podržao Trumpa nakon napada

14.07.2024 u 02:14

Bionic
Reading

Čelnici Republikanske i Demokratske užasnuti su pokušajem atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na predizbornom skupu u Pennsylvaniji.

Trump je u napadu okrznut metkom, ali je dobro i na sigurnom. Na fotografijama i snimkama vidi se krv na njegovu desnom uhu.

Napadač i jedan od posjetitelja skupa ubijeni su.

“Užasnut sam onim što se dogodilo na skupu u Pennsylvaniji i laknulo mi je što je bivši predsjednik Trump na sigurnom. Političkom nasilju nema mjesta u našoj zemlji", rekao je čelnik republikanske većine u Senatu Chuck Schumer.

Trump će biti republikanski predsjednički kandidat na izborima u studenome.

  • +9
Navodna pucnjava na Trumpovu skupu Izvor: Profimedia / Autor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Čelnik demokrata u Zastupničkom domu Hakeem Jeffries rekao je da su njegove misli s Donaldom Trumpom. “Amerika je demokracija. Političko nasilje bilo koje vrste nikada nije prihvatljivo.”

Bivši predsjednik George W. Bush "zahvalan" je što je bivši predsjednik Donald Trump na sigurnom nakon "kukavičkog napada".

Milijarder i tehnološki investitor Elon Musk objavio je da podržava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nakon subotnjeg incidenta u Butleru i poželio mu je brz oporavak.

Prvi međunarodni izrazi podrške Trumpu stigli su od izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i mađarskog mu kolege Viktora Orbana